13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανεύθυνη…

Επιφυλάξεις ως προς το αν θα βρεθεί η χρυσή τομή με την Ελλάδα σήμερα στο Eurogroup εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Από ό, τι έχω ακούσει ως προς τις τεχνικές συνομιλίες του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα λάβουμε μια έκθεση σήμερα και, στη συνέχεια, θα δούμε…» είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο DLF ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα.

«Λυπάμαι για τους Έλληνες. Έχουν επιλέξει μία κυβέρνηση που συμπεριφέρεται εντελώς ανεύθυνα αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο ο κ. Σόιμπλε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στον ίδιο δρόμο και να συνεχίσει την ίδια πορεία με πριν. Ακόμη, τόνισε πως η Γερμανία δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα θα έπρεπε να εκπληρώσει «το ελάχιστο των απαιτήσεων».

Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. «Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε, επίσης, ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τέλος, τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».

Την ίδια ώρα, «όχι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε σημερινές του δηλώσεις.

«Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα» αυτή τη στιγμή υποστήριξε ο κ. Σαπέν, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως η Ελλάδα θα βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο εάν άφηνε την Ευρωζώνη.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα