17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύγκρουση πλοίων λόγω αέρα!

ploia

Σε πλωτή εξέδρα στο λιμάνι του Λαυρίου αλλά και σε δύο προσδεδεμένα μικρά σκάφη που στη συνέχεια βυθίστηκαν, προσέκρουσε χθες βράδυ το πλοίο μεταφοράς οχημάτων «ALIOS», σημαίας Κύπρου, λόγω αποκοπής των κάβων του από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και έφθαναν έως και τα 8 μποφόρ.

Από την αποκοπή των κάβων προκλήθηκε δεξιά κλίση του πλοίου και παρά προσπάθειες ρυμουλκού να το τραβήξει, το «ALIOS» προσέκρουσε στην πλωτή εξέδρα και στα δύο σκάφη που βυθίστηκαν στη συνέχεια.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή, που περιορίστηκε από την πόντιση πλωτών φραγμάτων.

Συνοδεία ρυμουλκού σκάφους, το «ALIOS» απέπλευσε στη συνέχεια προς το Αγκυροβόλιο Θορικού Λαυρίου, όπου θα παραμένει μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο λιμάνι του Λαυρίου για να προσδεθεί ασφαλώς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ALIOS» μέχρι τη διαπίστωση της οριστικής έκτασης των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

Πηγή:skai.gr

Powered by WPeMatico

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα