15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλος τα έξτρα δώρα

Τέλος σε έξτρα παροχές που λαμβάνουν χρόνια τώρα η πρόκειται να λάβουν στο μέλλον χιλιάδες εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, Οργανισμούς, Υπουργεία , φορείς και δήμους του στενού και ευρύτερου δημοσίου ,βάζει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανακαλούνται και επανεξετάζονται από μηδενικής βάσεως αρκετές περιπτώσεις μη μισθολογικών παροχών, σε υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα ,εφόσον το κόστος για κάθε συγκεκριμένη δαπάνη ανά φορέα του δημοσίου ξεπερνά σε αξία τα 5.000 ευρώ.

Στο εξής οι διοικήσεις των φορέων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ θα πρέπει να καταρτίζουν οικονομικές μελέτες με τα αναγκαία οικονομικά δεδομένα από τα οποία να τεκμηριώνεται η δυνατότητα οικονομικής καταβολής στους υπαλλήλους των έξτρα “δώρων” και να ενημερώνουν το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο και θα αποφασίζει για τη συνέχιση της χορήγησης των έξτρα παροχών η την κατάργησή τους.

Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο​ αν από τα οικονομικά δεδομένα ενός φορέα του δημοσίου προκύπτει ότι με βάση του στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής δεν υφίστανται οι αναγκαίοι πόροι τότε οι έξτρα παροχές θα απορρίπτεται.

Μεταξύ των παροχών που καταργούνται άμεσα είναι τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια και τα προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε υπαλλήλους, η χορήγηση μειωμένων η και δωρεάν καρτών απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,ενώ καθιερώνεται πλαφόν στις παροχές κινητής τηλεφωνίας ανάλογα με την θέση ευθύνης και τα καθήκοντα των εκάστοτε υπαλλήλων.

Οποιαδήποτε πρόσθετη υπέρβαση στο όριο που θα τίθεται από το Υπουργείο Οικονομικών θα καλύπτεται υποχρεωτικά από τον υπάλληλο.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα