23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Αυτός ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος

Η ουσία είναι ότι στις 12 Ιουλίου οδηγηθήκαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό”, διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στο πλαίσο της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου.

“Σηκώσαμε ανάστημα διεκδίκησης. Λάθη δεν κάνουν μόνο εκείνοι που δεν προσπαθούν”, είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: “Οι συσχετισμοί ήταν εκπληκτικά ετεροβαρείς – Είμαι όμως πεπεισμένος ότι αυτός ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος”.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για έναν δύσκολο συμβιβασμό, αφού εξαντλήθηκε κάθε όριο διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δυσμενές το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ενώ παραδέχτηκε ότι έγιναν και λάθη. Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος για τη «μάχη, για το δίκιο του ελληνικού λαού». «Λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν προσπαθούν», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εκπληκτικά ετεροβαρείς συσχετισμούς και δήλωσε πεπεισμένος ότι «ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος» καθώς και ότι η Ευρώπη δεν είναι πια ίδια μετά από τη νύχτα της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι «συντηρητικές δυνάμεις πέτυχαν μία πύρρειο νίκη, αλλά έχασαν την ηγεμονία».
Αναφερόμενος στην «ιδιοκτησία του προγράμματος», εκτίμησε ότι κανείς δεν μπορεί να πει μετά από έξι μήνες διαπραγμάτευσης ότι ανήκει στην ελληνική πλευρά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδεχόντουσαν «με χαρά» την ιδιοκτησία των μνημονίων.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δύσκολες επιλογές ευθύνης και αναφέρθηκε στη συμβιβαστική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που πρότεινε ο κ. Σόιμπλε ως εναλλακτική λύση, αλλά και την επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας, η οποία, όπως είπε, δεν θα αποτελούσε περήφανε επιλογή.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα