14.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φωτογράφιζε τους εραστές της με κάμερα που έχει κρύψει στο… αιδοίο της!

Μπορεί οι μικροσκοπικές κάμερες να χρησιμοποιούνται κυρίως για… κατασκοπευτικούς σκοπούς, ωστόσο μια καλλιτέχνης αποφάσισε να τις αξιοποιήσει διαφορετικά, ώστε να δημιουργήσει μια ομολογουμένως πρωτότυπη σειρά φωτογραφιών.

Η Dani Lessnau από το Μπρούκλιν εισάγει στο αιδοίο της κάμερες που έχουν το μέγεθος καρφίτσας για να φωτογραφίσει τους εραστές της, έχοντας φυσικά λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεσή ους.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η παράξενη τεχνική της επιτρέπει να χρησιμοποιήσει το σώμα της ως καλλιτεχνικό μέσο έκφρασης και να μετατρέψει την τρωτότητά της σε εκείνες τις άκρως προσωπικές στιγμές σε δύναμη.

Η 31χρονη περιέγραψε την παράξενη τεχνική της στο περιοδικό Bust. «Τοποθετώ μέσα μου μια κάμερα και μένω όσο πιο ακίνητη μπορώ. Έπειτα τραβάω μια κολλητική ταινία που έχω βάλει στο σημείο για να αποκαλύψω το διάφραγμα. Ανάλογα με το φως, τραβάω φωτογραφίες για ένα ή δύο λεπτά. Έπειτα αφήνω το σελοτέιπ και αφαιρώ την κάμερα από το σωμα μου», εξηγεί η εκκεντρική καλλιτέχνης.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή της, η αίσθηση του να έχεις μια κάμερα μέσα σου «μοιάζει με διείσδυση». «Υπάρχει ένα είδος σύνδεσης ανάμεσα στη συσκευή και την ανάσα μου και αισθάνομαι σαν το σώμα μου να τραβάει μόνο του τις φωτογραφίες». ‘

Οσο για τους παρτενέρ της που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν με αυτόν τον παράξενο τρόπο, η καλλιτέχνης επισημαίνει ότι «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό την ανάγκη της να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο. «Ήξεραν ότι εξερευνώ διαφορετικά επίπεδα οικειότητας. Όταν τους ανέφερα το πρότζεκτ και τους ρώτησα αν ήθελαν να συμμετέχουν, οι περισσότεροι μου είπαν αμέσως ναι».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα