17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χάος και νεκροί στην Κωνσταντινούπολη!

Δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον του κτιρίου του προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, μερικές εβδομάδες αφότου η Τουρκία εξαπέλυσε αυτό που αποκαλεί “συγχρονισμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αστυνομικοί οπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το προξενείο των ΗΠΑ στη συνοικία Σάριγερ στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, έπειτα από την ένοπλη επίθεση που διενεργήθηκε εκεί.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως δύο επιτιθέμενοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, διέφυγαν όταν η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς μεταξύ των πολιτών. Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε πως η αστυνομία συνέλαβε αργότερα τη γυναίκα, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Στη διάρκεια της νύχτας, ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολης γύρω στη 01:00 της Δευτέρας (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), τραυματίζοντας τρεις αστυνομικούς και επτά πολίτες, ανέφερε η αστυνομία.

Το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μετέδωσε πως δύο ένοπλοι και ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός από τη μονάδα εξουδετέρωσης βομβών, που έσπευσε στο σημείο, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών που συνεχίστηκε μέχρι το πρωί στην περιοχή που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.

Η Τουρκία βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού αφότου εξαπέλυσε αυτό που αξιωματούχοι αποκάλεσαν “συγχρονισμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” τον περασμένο μήνα, περιλαμβανομένων και αεροπορικών επιδρομών εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ, και συλλήψεις εκατοντάδων υπόπτων στο εσωτερικό.

Οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία έχουν αποτελέσει στόχο και στο παρελθόν.

Το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μέλη του οποίου περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες τις τελευταίες εβδομάδες, ανέλαβε την ευθύνη για μία επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα το 2013 κατά την οποία σκοτώθηκε ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας.

πηγή: thestival.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα