23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκτακτο: Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στη Σκύρο!

Αγωνιώδης προσπάθεια εντοπισμού του αγνοούμενου χειριστή – Το Mirage 2000-5 συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών μαζί με ακόμη ένα μαχητικό ιδίου τύπου – Ελικόπτερα αναζητούν τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας
Μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Mirage 2000-5 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr , το Mirage 200-5 που κατέπεσε στη Σκύρο ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάη σχηματισμού που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει εικονικά τουρκικά μαχητικά που είχαν μπει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Δεν πρόλαβε να δώσει σήμα

Το μαχητικό Mirage 2000-5 που κατέπεσε ήταν το νούμερο 1, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο ελληνικών μαχητικών που είχαν αναλάβει την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ο χειριστής του MIrage 2000-5 που κατέπεσε δεν πρόλαβε να δώσει σήμα ή να αναφέρει κάτι για την κατάσταση του αεροσκάφους του προτού χαθεί από τα ραντάρ.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Αρ. Ανακ. 024/2018

Αθήνα, 12 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα