14.2 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ένοπλοι Αλβανοί στην Τρίπολη

Οπλισμένοι με πιστόλι, τρεις γεμιστήρες και 194 φυσίγγια ήταν οι δυο Αλβανοί οι οποίοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη της τεράστιας χασισοφυτείας που καλλιεργούσαν μαζί με έναν ομοεθνή τους στην δασώδη περιοχή Βούρβουρα της Αρκαδίας, ενώ ο τρίτος τους εφοδίαζε με τρόφιμα και άλλα εφόδια.

Η οργανωμένη επιχείρηση της Ασφαλείας Τρίπολης με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Τροχαίας και των τμημάτων Δημητσάνας και Παραλίου Άστρους, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους φρουρούς της φυτείας, έναν 24χρονο και έναν 30χρονο, οι όποιοι συνελήφθησαν μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα που είχαν στήσει κοντά στα 706 δενδρύλλια κάνναβης.

Στο χώρο βρέθηκαν σπόροι κάνναβης, λάστιχα για το πότισμα και πλήθος άλλων εργαλείων για την καλλιέργεια της φυτείας, καθώς και πέντε κινητά. Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε στην Τρίπολη ο 32χρονος συνεργός τους, στο σπίτι του οποίου 650 ευρώ, σπόροι κάνναβης, ένας σουγιάς, ένα κινητό και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καλλιέργεια. Οι τρεις Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης που τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

πηγή: protothema.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα