17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έπιασαν γιατρό με πλαστό πτυχίο

Στην καταγγελία της σύμβασης με ειδικευόμενη γιατρό προχώρησε το νοσοκομείο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με το mypreveza.gr, η ειδικευόμενη ιατρός ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο την 08-01-2018 και η σύμβασή της έληγε κανονικά την 8-1-2019, ενώ διορίστηκε στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ως ειδικευόμενη ιατρός για να αρχίσει την άσκησή της στην ιατρική ειδικότητα της Παθολογίας μέχρι τη συμπλήρωση ενός έτους, που προ απαιτείται για την απόκτηση τίτλου της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ανακάλυψε ότι η ειδικευόμενη είχε καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της L’ Aquila Ιταλίας.

Το μαϊμού πτυχίου ανακαλύφθηκε έπειτα από έγγραφο της, που έστειλε η αρμόδια υπηρεσία στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη για έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών.

Η απάντηση της Πρεσβείας δεν επιβεβαίωνε ούτε την απονομή του πτυχίου στην Ιατρική και Χειρουργική, ούτε την αναγνώριση της ικανότητας άσκησης επαγγέλματος Ιατρού Χειρουργού στην εν λόγω ιατρό.

Ακολούθησε και τηλεφωνική επικοινωνία της Διοίκησης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας τόσο με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, όσο και με το τμήμα Ειδικευομένων Ιατρών του Υπουργείου Υγείας.

Τελικά, το νοσοκομείο Πρεβεζας έλυσε τη σύμβαση με την ειδικευόμενη.

Πηγή: reader.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα