22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βιρτζίνια: Συγκρούσεις εθνικιστών με αντιρατσιστές

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, όπου όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών.

Σύμφωνα με το CBS News, η τοπική αστυνομία έκανε αρχικά λόγο για τέσσερις τραυματίες μετά την επίθεση του αυτοκινήτου στους αντιρατσιστές, ενώ ο ανταποκριτής του καναλιού στην περιοχή ανέφερε ότι είδε έξι ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος. Οι τραυματισμοί τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ποικίλλουν από ελαφρείς μέχρι επικίνδυνοι για την ζωή τους.

Λίγο αργότερα, μέσω Twitter, ο κυβερνήτης της πολιτείας έκανε γνωστό ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον έξι, ενώ εν συνεχεία ο αριθμός τους ανέβηκε στους 19, σύμφωνα με πληροφορίες από νοσοκομειακές πηγές.

Η θλιβερή είδηση ωστόσο ήρθε από τον δήμαρχο της πόλης, Μάικ Σίγκνερ, που ανακοίνωσε, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ότι ένας άνθρωπος εξέπνευσε, μετά την επίθεση του αυτοκινήτου στους διαδηλωτές.

Μία δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή είδε τραυματισμένους ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα, άλλους να κλαίνε, ενώ ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή.

«Περπατούσαμε στον δρόμο, όταν ένα αυτοκίνητο, μαύρο ή γκρι, έπεσε πάνω μας. Παρέσυρε όλο τον κόσμο. Κατόπιν έκανε όπισθεν, τραυματίζοντας και άλλους. Εκεί πίσω είναι ένα κορίτσι, προσπαθούν να το επαναφέρουν» αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ένα κορίτσι που κείτεται στο έδαφος έχει ακρωτηριαστεί. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια, σκόπιμα έκανε όπισθεν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ λευκών εθνικιστών και αντιδιαδηλωτών, την ώρα που η τοπική αστυνομία και ο κυβερνήτης κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα