17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρήκαν τον δολοφόνο του Κουμανταρέα

Στα χέρια της Αστυνομίας ο αλλοδαπός δολοφόνος του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Ο 25χρονος Ρουμάνος Στεφάν Μ, συνελήφθη χθες στην πλατεία Βικτωρίας και μετά από πολύωρη ανάκριση «έσπασε» και ομολόγησε ότι ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε στο σπίτι του συγγραφέα στην Κυψέλη και μετά από λογομαχία τον έσπρωξε και χτύπησε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν ακόμη ομοεθνή του ηλικίας 29 ετών, ενώ δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δυο βρέθηκαν στο διαμέρισμα του συγγραφέα.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είχαν φτιάξει μια λίστα με πρόσωπα τα οποία συναντούσε το τελευταίο διάστημα ο 83χρονος συγγραφέας και άρχισαν να τα «ξεσκονίζουν» ένα-ένα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιος από αυτούς ήταν το πρόσωπο που το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου στραγγάλισε τον συγγραφέα μέσα στο διαμέρισμα του στην Κυψέλη. Μετά από προσαγωγές δεκάδων ατόμων οι αστυνομικοί αφού διαπιστώθηκε πως ο μικροκαμωμένος Ρουμάνος Πώλ με τον οποίο είχε ραντεβού ο Κουμανταρέας το μοιραίο βράδυ δεν είχε καμία σχέση, κατέληξαν σε δύο άτομα από τη Ρουμανία που είχαν επαφή με τον Κουμανταρέα ενώ ως κίνητρο της δολοφονίας όλα δείχνουν πως ήταν η ληστεία.
Αξίζει να επισημανθεί πως άνθρωπος στην πλατεία Βικτωρίας είπε στους αστυνομικούς πως ο 83χρονος έκανε χρόνια παρέα μ΄έναν νεαρό Ρουμάνο, ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου του οποίου βρέθηκε στο τηλέφωνο του θύματος.

Έτσι, μετά από κυνήγι πολλών ημερών χθες το βράδυ εντοπίστηκε στην πλατεία Βικτωρίας ο 25χρονος Ρουμάνος Στεφάν M., και οδηγήθηκε στα κεντρικά της Ασφάλειας. Τις πρώτες ώρες στις ερωτήσεις των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών ήταν αρνητικός όμως τελικά έσπασε και ομολόγησε πως αυτός μαζί με έναν νεαρό ομοεθνή του επισκέφθηκαν το διαμέρισμα του Μένη Κουμανταρέα στην Κυψέλη. Για λόγους που αρχικά δεν διευκρίνισε είπε πως τσακώθηκε με το συγγραφέα και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να βρει τραγικό θάνατο απο την πτώση.

Μια εκδοχή που φυσικά, διεψεύδει το πόρισμα του ιατροδικαστή που μιλά για θάνατο απο στραγγαλισμό. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν και την ταυτότητα του νεαρού  φίλου του όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Πώς έγινε το φονικό

Έτσι στη συνέχεια αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως έγινε όλο το σκηνικό. Όπως είπε περίμεναν στην είσοδο του ασανσέρ τον Κουμανταρέα με σκοπό να του ζητήσουν χρήματα. Ήξεραν πως ο 83χρονος είχε πουλήσει πρόσφατα ένα σπίτι στην Κηφισιά και είχε  μετρητά. Όταν ο συγγραφέας αρνήθηκε και τους ζήτησε να ανέβουν πάνω για να το συζητήσουν αυτοί δέχθηκαν. Εκεί υποστηρίζει πως έγινε το κακό όμως δεν ομολόγησε πως τον στραγγάλισε, αλλά μόνο ότι τον έσπρωξε και έπεσε κάτω…

Ποινική δίωξη σε βάρος του 25χρονου δολοφόνου του Κουμανταρέα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 25χρονου Ρουμάνου καθώς και του ασύλληπτου συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής (κατά του ενός δράστη). Ο 25χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των δραστών.

Ποιός είναι ο Ρουμάνος που συνελήφθη

Φως στις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό τέλος ο πασίγνωστος συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας αναμένεται να δοθεί μετά τη σύλληψη του ανθρώπου που αναζητούσε εδώ και καιρό η αστυνομία και τελικά κατάφερε να εντοπίσει. Πρόκειται για τον 25χρονο Στεφάν από τη Ρουμανία.

Ο Ρουμάνος είναι στην Ελλάδα από τα 16 του χρόνια και είναι γνωστός σε στέκια όπως αυτό του Πεδίου του Άρεως και της πλατείας Βικτωρίας.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα