12.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γάλα επί 24ωρου από αυτόματους πωλητές

Φρέσκο γάλα θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν οι Θεσσαλονικείς από σήμερα μέσω αυτόματων πωλητών σε διάφορες περιοχές της πόλης. Το γάλα προέρχεται από παραγωγούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και το προμηθεύει χύμα ο συνεταιρισμός “ΘΕΣγάλα Πιές” .
Το “ΘΕΣγάλα Πιές” ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από έναν χρόνο, στην Λάρισα και πλέον έχει ανοίξει έξι αυτόματους πωλητές και στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς μπορούν να αγοράζουν φθηνό και φρέσκο γάλα από την Αλεξάνδρου Σβώλου 32, την Αγίου Δημητρίου 93, την Καλαμαριά Χηλής 2 και Μ.Χρυσάνθου, , την Άνω Τούμπα Γρηγορίου Λαμπράκη 135 και Ιπποδρομίου, τους Αμπελόκηπους Μεγ. Αλεξάνδρου και Φιλιππουπόλεως 77 και από την Νεάπολη στην Οδό Ανδρέα Παπανδρέου 140.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το κόστος του γάλακτος είναι πολύ χαμηλό, αφού το 1 λίτρο στοιχίζει 1 ευρώ και το μισό λίτρο 0,50. Ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ο καταναλωτής να αγοράσει μπουκάλι που κοστίζει 3 ευρώ. Οι αυτόματοι πωλητές θα είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο και οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να αγοράσουν το φρέσκο γάλα είτε φέρνοντας δικά τους μπουκάλια, ή αγοράζοντας πλαστικά μπουκάλια των 20 λεπτών και γυάλινα στην τιμή των 50 λεπτών. Τα μπουκάλια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν καθώς υπάρχει αυτόματη αποστείρωση από τον αυτόματο πωλητή.

Στον συνεταιρισμό υπάρχουν 100 αγελαδοτρόφοι με 55 φάρμες και παράγουν καθημερινά 100 τόνους γάλατος που αντιπροσωπεύουν το 10 % της εγχώριας παραγωγής. Το γάλα συλλέγεται από τις φάρμες , παστεριώνεται και διατίθεται στους αυτόματους πωλητές σε λιγότερο από 24 ώρες.

Όπως δήλωσε στο thestival.gr o Χαρδαλούπας Ανδρέας υπεύθυνος επικοινωνίας του ΘΕΣγάλα Πιές , ” Το “ΘΕΣγάλα Πιές” έχει ως στόχο να καλύψει μεγάλο μέρος των περιοχών της Θεσσαλονίκης ”

πηγή: thestival.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα