17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δολοφονία στο Κερατσίνι

Θύμα της ακροδεξιάς βίας έπεσε ένας 34χρονος, μαχαιρωμένος κατάστηθα από ομάδα τραμπούκων έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι.

Νεκρός είναι ο Παύλος Φύσσας, γνωστός για την έντονη δράση του στα αντιφασιστικά κινήματα.

Το επεισόδιο ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, εντός της οποίας θαμώνες παρακολουθούσαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο καυγάς που ξεκίνησε για αθλητικά σύντομα εξετράπη σε πολιτική αντιπαράθεση.

Το θύμα διαπληκτίστηκε έντονα με έναν 45χρονο, ο οποίος κατά τις ίδιες πηγές πρόλαβε να ειδοποιήσει «φίλους» με sms του να σπεύσουν στην καφετέρια.

Ακολούθησε εισβολή ομάδας 15 έως 20 ατόμων -σύμφωνα με μαρτυρίες ντυμένων στα μαύρα- και υπήρξε κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της «συμπλοκής» τραυματίστηκε με τρεις μαχαιριές στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Η αστυνομία ερευνά ως εξαιρετικά πιθανή την εκδοχή πολιτικών ελατηρίων πίσω από τη δολοφονική επίθεση.

Από την αστυνομική επιχείρηση προσήχθη ως ύποπτος για το φονικό ένας 45χρονος.

Στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης συγκεντρώθηκαν το πρωί 200 των αντιφασιστικών κινημάτων ενώ συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6.00 το απόγευμα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΕΝΕΔΡΑ

Μιλώντας στον ρ/σ Σκάι, ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής, υποστήριξε την εκδοχή του αρχικού διαπληκτισμού μέσα σε καφετέρια κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα και ότι μετρά την αποχώρησή του, το θύμα έπεσε σε ενέδρα 15 ατόμων.

Εκ μέρους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο συντονιστής της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, Πέτρος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός στην καφετέρια, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε ξεκάθαρη ενέδρα από μέλη της Χρυσής Αυγής.  Στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: «Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι»

Ο κ. Κωνσταντίνου υποστήριξε μάλιστα ότι όταν σημειώθηκε η επίθεση, υπήρχε παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ και αρνήθηκε την τυχαιότητα του περιστατικού μιλώντας για οργανωμένη κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής κατά τα πρότυπα της προ ημερών επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κάθε ανάμειξη της Χρυσής Αυγής με την επίθεση καταγγέλλοντας ότι «κάποια θλιβερά υποκείμενα για να πάρουν ψήφους κάνουν σπέκουλα πάνω στον τάφο ενός νεαρού συμπολίτη μας».

Επίσης η Χρυσή Αυγή, προειδοποίησε με μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέξουν το κόμμα στην επίθεση.

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ανακοινώσεις που καταδικάζουν το έγκλημα στο Κερατσίνι με θύμα έναν 34χρονο εξέδωσαν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα εργατικά συνδικάτα του Πειραιά, κάνοντας λόγο για ευθύνες της Χρυσής Αυγής, ενώ για το απόγευμα προγραμματίζονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. «Αθλιοι συκοφάντες όσοι μας στοχοποιούν» απαντά η Χρυσή Αυγή.

«Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο – χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί. Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη. Ο φασισμός θα τσακιστεί», καταλήγει.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία και τα συνδικάτα του Πειραιά σχετικά με το αιματηρό περιστατικό, η οποία αναφέρει: «Καταγγέλουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική.

Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει την δύναμη να τους τσακίσει.

Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.

Τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας».

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το τραγικό συμβάν.

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ’ οινοδήποτε τρόπο σε αυτό. Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

ΠΗΓΗ: «ethnos.gr».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα