14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δολοφονίες, καταδίωξη και χούλιγκαν του ΟΣΦΠ!

Σε άτομο καταδικασμένο σε 12 χρόνια κάθειρξης λόγω της συμμετοχής του στα αιματηρά επεισόδια στην Παιανία το 2007, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, ανήκει σύμφωνα με την Αστυνομία η μοτοσικλέτα που είχαν στην κατοχή τους τα δύο άτομα που ενεπλάκησαν σε καταδίωξη μετά πυροβολισμών με αστυνομικούς στη Νέα Ιωνία το βράδυ του Σαββάτου.

Τα δύο άτομα είχαν εντοπιστεί νωρίτερα στην Μεταμόρφωση και θεωρήθηκαν ύποπτα. Όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τους έκαναν σήμα προκειμένου να τους ελέγξουν, ο οδηγός της μηχανής ανέπτυξε ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη με έναν απο τους δύο επιβαίνοντες να πυροβολεί δύο φορές με όπλο Uzi κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν το ένα άτομο, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο συλληφθείς είναι άτομο 33 ετών που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για σειρά ποινικών υποθέσεων και είχε εκτίσει ποινή προσωρινής κράτησης για συμμετοχή του σε υποθέσεις εκβιασμών.

Το 2005 είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια όπου και είχε ανακριθεί καθώς φέρεται να συμμετείχε σε συγκέντρωση οπαδών του Ολυμπιακού έξω από εγκαταστάσεις τηλεοπτικού σταθμού, που διαμαρτύρονταν για ρεπορτάζ του Κυριάκου Θωμαΐδη σχετικά με την παράνομη δράση κυκλωμάτων διαιτησίας που λυμαίνονταν από τότε τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο 29χρονος κάτοχος της μοτοσικλέτας, οπαδός του Ολυμπιακού, έχει καταδικαστεί για συνεργεία στην δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία. Eίναι ο «Ράμπο» οπαδός του Ολυμπιακού, ο 29χρονος ταξιτζής-χούλιγκαν με τα αρχικά Β.Ρ. που ήταν φίλος και με τον Ι.Τ., γνωστό ως «Πιτσίλα». Ο τελευταίος είχε ερευνηθεί ως ύποπτος της διπλής δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, και είχε δολοφονηθεί έξω από ταχυφαγείο του Κορυδαλλού στις 21 Μαίου 2014!

Ο 29χρονος πριν από την σύλληψή του στις 24 Ιανουαρίου 2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, φερόταν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., μέλος εγκληματικής οργάνωσης των Δυτικών προαστίων, και θα ήταν εκείνος που θα εκτελούσε δύο «συμβόλαια θανάτου» με το ένα να αφορά υψηλόβαθμο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τώρα υπηρετεί στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο συλληφθείς δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς, αρνούμενος να πει οτιδήποτε, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως μαζί με τον συνεργό του προετοίμαζαν χτύπημα σε οικονομικό στόχο.

Πηγή: skai.gr, thetoc

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα