17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύο χρόνια από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 18 Φεβρουαρίου από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη. Ο τραγουδιστής που αγαπήθηκε με πάθος από το κοινό, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο.

Ήταν πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016, όταν έγινε γνωστό ότι το τζιπ που οδηγούσε ο άτυχος τραγουδιστής επεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες, στην παραλιακή της Αθήνας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει τη ζωή του και οι δύο συνεπιβάτιδες να τραυματιστούν.

Το σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο ήταν μεγάλο, ενώ χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης έφταναν στην οικογένειά του που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Παντελής έφυγε από τη ζωή.

Σε κλίμα οδύνης, μια λαοθάλασσα συνόδευσε τον τραγουδιστή στην τελευταία του κατοικία. Οι θαυμαστές του χειροκρότησαν για τελευταία φορά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, που κηδεύτηκε υπό τους ήχους των μεγάλων επιτυχιών του.

Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελίδης

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν έχει σχετικές σπουδές και είναι αυτοδίδακτος. Έμαθε επίσης μόνος του να παίζει τα μουσικά όργανα. Ακόμα διατηρούσε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Νέα Ιωνία.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα