22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εδώ είχε κρυφτεί ο «ληστής της ντουλάπας»

ε ένα μικρό ντουλάπι, και όχι σε ντουλάπα, κρυβόταν ο ληστής που «χτύπησε» μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, πριν από περίπου ένα μήνα.

Το protothema.gr παρουσιάζει δυο φωτογραφίες ντοκουμέντο για την «κρυψώνα» του δράστη: Ισως επειδή ήταν κρυμμένος σε ένα μικρό ντουλάπι να εξηγεί ίσως το γεγονός πως δεν εντοπίστηκε από την αστυνομία– δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι σ’ αυτό το χώρο θα μπορούσε να είχε κρυφτεί ένας άνθρωπος.

Ο ληστής όμως, κρυβόταν εκεί μέσα για περισσότερες από 14 ώρες και «προδόθηκε» τελικά από τη μυρωδιά που άφησαν οι ακαθαρσίες του όταν έκανε την ανάγκη του.
Μέσα σ’ αυτό το μικρό ντουλάπι ο δράστης ήταν κουλουριασμένος, σε εμβρυακή στάση, με τα γόνατα λυγισμένα χωρίς να μπορεί να κουνηθεί.

Είναι απορίας άξιο το πόσο πολύ κατάφερε να μείνει σε αυτή τη στάση προκειμένου να μη συλληφθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έψαξαν για δαχτυλικά αποτυπώματα στο συγκεκριμένο χώρο χωρίς όμως να τον εντοπίσουν.

Υπενθυμίζεται, ότι την ημέρα της ληστείας, ο γιος της 66χρονης γυναίκας που ζει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα,  είδε από τη κάμερα του σπιτιού του ότι ένας άγνωστος άντρας είχε εισβάλει στο σπίτι και οπλισμένος έκανε βόλτες στο σαλόνι. Ο άνθρωπος έφυγε  πανικόβλητος και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

Ο γιος της 66χρονης αφού πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ενημέρωσε, επέστρεψε στο σπίτι του ενώ λίγο αργότερα στο σημείο  έφτασε περιπολικό με δυο άτομα.

Οι αστυνομικοί βλέποντας το καταγεγραμμένο βίντεο από την κάμερα διαπίστωσαν ότι στο σπίτι δεν ήταν μόνο ένας ληστής οπλισμένος  αλλά περισσότεροι  και μάλιστα είχαν ακινητοποιήσει την 66χρονη και την οικιακή της βοηθό.

Χωρίς να χαθεί δευτερόλεπτο δίνεται σήμα να έρθουν περισσότεροι αστυνομικοί στο σημείο και να ξεκινήσει η επιχείρηση. Η πολυκατοικία μέσα και έξω περικυκλώνεται από αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται ακριβώς έξω από τη πόρτα του διαμερίσματος «μαυρίζουν» το μάτι της πόρτας για να μην έχουν εικόνα οι ληστές. Ο γιος της 66χρονης γυναίκας έδωσε κλειδιά στους αστυνομικούς αλλά λόγω του ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα και τα κλειδιά ήταν πάνω στην κλειδαριά, δεν μπορούσαν να ανοίξουν. Τότε χτύπησαν το κουδούνι. Μετά από λίγα λεπτά η 66χρονη πήγε να ανοίξει. Όταν ο γιος της της είπε να ανοίξει εκείνη το έκανε, αλλά οι δράστες επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή. Ο ένας έπεσε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί, δύο συνελήφθησαν και ο τέταρτος ήταν επί ώρες άφαντος, αφού είχε επιλέξει να «λουφάξει» στο ντουλάπι. Η παρουσία του έγινε αντιληπτή από τη δυσοσμία που αναδυόταν αφού είχε αφοδεύσει και όταν ο γιος της ενοίκου του διαμερίσματος άνοιξε το ντουλάπι, βρέθηκε αντιμετωπος με τον κακοποιό. Ο ληστής τον σημάδεψε με όπλο.  Αμέσως άρχισε να τρέχει για να αποφύγει αυτόν που τον σημάδευε. Έφθασε μπροστά από τους συγγενείς και φίλους που βρίσκονταν στο σαλόνι και φώναζε στον δράστη «φύγε φύγε» πράγμα που έγινε, αφού ο κακοποιός άνοιξε την πόρτα και έφυγε.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα