22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκλογές τον Μάιο;

Κυρίαρχη η αντίληψη που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών όλων των κομμάτων ότι η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις που κάνουν ο χρόνος στησίματος της κάλπης προσδιορίζεται για τις 17 ή τις 24 Μαϊου και τούτο διότι, υπό τις παρούσες συνθήκες , το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να πληρώσει συντάξεις και μισθοδοσία Ιουνίου.

«Τα λεφτά του Μαϊου τα έχουν βρει αλλά τον Ιούνιο οι συνολικές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 4 δις ευρώ. Επομένως αν δεν υπάρξει εκταμίευση του συνόλου της τελευταίας δόσης περίπου 7 δις ευρώ , τότε ο πρωθυπουργός θα προσφύγει σε εκλογές πριν εκδηλωθεί στάση πληρωμών» επεσήμαιναν πολιτικοί παράγοντες.

Υπάρχει πάντως και το πιο … «αισιόδοξο» σενάριο το οποίο συζητείται και αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές. «Μπορεί και να συναινέσουν για να πάρουμε τα λεφτά αλλά αυτό που θα μας βάλουν να υπογράψουμε θα είναι πολύ χειρότερο από τα υφιστάμενα Μνημόνια, οπότε το κακό θα είναι μεγαλύτερο και για την κυβέρνηση και για την κοινωνία» λένε.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα