15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελευθερία λόγου; Τι είναι αυτό;

Συνεχίζει τον πόλεμο κατά της ελευθερίας του λόγου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από μία ακόμα έρευνα κατά πολιτών που κατηγορούνται ότι τον προσέβαλαν.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο διεξάγεται έρευνα σε 53 περιπτώσεις πολιτών από 20 επαρχίες της χώρας, που λέγεται ότι με αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο προσέβαλαν τον «σουλτάνο».

Έπειτα από σχετική ενημέρωση του κυβερνήτη της Ισπάρτα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, «ξεσκονίζει» τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσει τους… ενόχους.

Οι 53 που έχουν μπει στο στόχαστρο του Ερντογάν κατηγορούνται ότι τον προσέβαλαν, ότι συκοφάντησαν την κυβέρνηση και τις αρχές του κράτους, ότι υποκίνησαν μίσος, έχθρα και δυσφήμιση, και ότι προσέβαλαν δημόσιους λειτουργούς.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο εστάλη εγκύκλιος στα αστυνομικά τμήματα 81 επαρχιών της Τουρκίας σχετικά με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθούνται σε περιπτώσεις προσβολών κατά του Ερντογάν.

Η εγκύκλιος καλεί τα αρμόδια τμήματα να λάβουν άμεση δράση κατά των «ενόχων» που «προσβάλουν» τον Τούρκο πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα