19.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εμπρησμός στη Γερμανία

Στόχο επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό αποτέλεσε σήμερα το πρωί εφημερίδα του Αμβούργου που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Αρχικά ερρίφθησαν πέτρες και στη συνέχεια ένας εμπρηστικός μηχανισμός μέσα σε ένα παράθυρο της Hamburger Morgenpost με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Δύο αίθουσες υπέστησαν ζημιές και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

35.000 Γερμανοί κατά της ξενοφοβίας
Χθες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε πορεία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη Δρέσδη, κέντρο των εκδηλώσεων του κινήματος PEGIDA κατά των μεταναστών.

«Δεν θα επιτρέψουμε το μίσος να μας χωρίσει», δήλωσε η δήμαρχος της πόλης Χέλμα Ορόζ μπροστά σε ένα πλήθος 35.000 ανθρώπων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από την κυβέρνηση της Σαξωνίας και την πόλη της Δρέσδης.

Το κίνημα PEGIDA (Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) οργανώνει κάθε εβδομάδα στην πόλη συγκεντρώσεις με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων γερμανών πολιτών, που έφθασαν τις 18.000 την περασμένη Δευτέρα.

Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ καταδίκασε τις αντι-μουσουλμανικές αυτές διαδηλώσεις, κάλεσε τους Γερμανούς να γυρίσουν την πλάτη τους στο κίνημα και αποκάλεσε τους επικεφαλής του ρατσιστές έμπλεους μίσους.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Γερμανών αισθάνεται ότι απειλείται από το ισλάμ.
Οι επιθέσεις στο Παρίσι δημιούργησαν ανησυχίες για την ενίσχυση των κινημάτων κατά των μεταναστών στην Ευρώπη και την πυροδότηση ενός πολέμου για τη θέση της θρησκείας και της εθνικής ταυτότητας στην κοινωνία.

Το Σάββατο, σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση της Χριστανοδημοκρατικής Ενωσης στο Αμβούργο, η Άγκελα Μέρκελ τόνισετην ανάγκη για διαπολιτισμικό διάλογο και τάχθηκε κατά των προκαταλήψεων.

«Εχουμε κάνει σαφές ότι τα γεγονότα στη Γαλλία, η βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση, αποτελούν πρόκληση για όλους εμάς, για τις αξίες που πρεσβεύουμε , για να αγνωιστούμε γι΄αυτές”, είπε καλώντας τους πολίτες να διαχωρίσουν το ισλάμ από τους φανατικούς της θρησκείας.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα