18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εννιά εκατομμύρια iPhone σε 72 ώρες!

«Η ζήτηση για τα νέα iPhones ήταν απίστευτη. Ευχαριστούμε για την υπομονή του κόσμου και δουλεύουμε σκληρά για να φτιάξουμε αρκετά νέα iPhones για τον καθένα» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Τιμ Κουκ, για τον οποίο οι νέες συσκευές αποτελούν ένα προσωπικό στοίχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, ολόκληρο το απόθεμα σε iPhone 5S εξαντλήθηκε μέσα στις πρώτες 72 ώρες κυκλοφορίας των μοντέλων. Ωστόσο η προμήθεια των καταστημάτων με τις νέες συσκευές θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Τα εννέα εκατ. πωλήσεων στο πρώτο σαββατοκύριακο ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί πέρυσι όταν το iPhone 5 είχε πουλήσει πέντε εκατ. κομμάτια στις πρώτες 72 ώρες. Το iPhone 4S είχε πουλήσει τέσσερα εκατ. στο πρώτο σαββατοκύριακο διάθεσής του το 2011.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων έπαιξε το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Apple διάθεσε τα προϊόντα της και στη Λαϊκή Κίνα, παράλληλα με τις παραδοσιακές αγορές της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και φυσικά των ΗΠΑ.

Μολονότι δεν έχουν υπάρξει λεπτομερή επίσημα στοιχεία για το τι πούλησε κάθε μοντέλο, η εταιρεία αναλύσεων Localytics εκτίμησε ότι το 5S προτιμήθηκε από το πλαστικό – και κάπως φθηνότερο – 5C σε αναλογία 3 προς 1. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 5S πούλησε περίπου 6,75 εκατ. κομμάτια στις πρώτες 72 ώρες διάθεσής του.

Πηγή: tanea.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα