14.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Θεσσαλονίκη γέμισε αστέρια!

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα στον Αστερόκοσμο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και από τις 12 Δεκεμβρίου σας υποδέχεται όλους σ’ ένα γιορτινό, λαμπερό, φωτεινό και κυρίως παραμυθένιο τοπίο. Εικόνες βγαλμένες από τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες που αγαπήσαμε, το παγωμένο δάσος με έλατα, πολύχρωμα στολίδια και λαμπιόνια, τάρανδοι και ελάφια που αφήνουν τα ίχνη τους πάνω στο χιόνι τρέχοντας να κρυφτούν πίσω από τα χιονισμένα πεύκα.

Χαρούμενες, παιδικές παρέες φτιάχνουν χιονάθρωπους με κασκόλ και μύτη από καρότο, γλιστρούν με τα έλκηθρα πάνω στο χιόνι και λίγο παρακάτω, στο λούνα-παρκ, στα τρενάκια, στα παγοδρόμια, ακροβάτες και μουσικοί, μολυβένια στρατιωτάκια, επιβλητικοί καρυοθραύστες, χάρτινα καραβάκια, μέχρι να χαθεί το φως της μέρας και να πέσει το σκοτάδι. Στον χειμωνιάτικο ουρανό λάμπουν φωτεινά αστέρια, άγγελοι και κάπου εκεί πάνω τα εργατικά και σκανταλιάρικα ξωτικά εργάζονται ασταμάτητα… εκεί στο βάθος του
ορίζοντα σαν να φαίνεται και το χρυαφένιο έλκηθρο του Άη Βασίλη που τρέχει για να προλάβει…

Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη λαχταριστές μυρωδιές από χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, μελωδίες και κάλαντα από τρίγωνα και τυμπανιστές… Ένα τοπίο μαγικό! Το σκηνικό του Αστερόκοσμου! Σας περιμένει για να σας ταξιδέψει νοερά στο χιονισμένο χωριό του Άη Βασίλη.

Γιατί να πάω

– Για το μεγαλύτερο Λούνα – Παρκ (συμμετέχω όσες φορές θέλω)
– Για τα 2 παγοδρόμια (συμμετέχω όσες φορές θέλω)
– Για τα καθημερινά ακροβατικά θεάματα, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εργαστήρια και πολλές έκτακτες εκδηλώσεις
– Για τα δεκάδες παραμυθένια σημεία για φωτογράφιση
– Γιατί έχω δωρεάν πάρκινγκ, εύκολη πρόσβαση και ασφάλεια στον χώρο
– Για να επισκεφθώ και το Χριστουγεννιάτικο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας!

Εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα και του φετινού Αστερόκοσμου είναι πλούσιο. Ρίξτε μια ματιά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις:

Τo πρόγραμμα στο περίπτερο 15 θα ανοίγει με μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή παράσταση, με ηθοποιό και video mapping, βασισμένη σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα και τρυφερά βιβλία της παγκόσμιας ιστορίας, «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο», του Σελ Σιλβερστάιν. Η παράσταση θα παίζεται καθημερινά 2 φορές, Σ/Κ και αργίες 4 φορές.

Οι «Τρεις Πιγκουίνοι», μια ακόμη θεατρική παράσταση με απρόβλεπτο σενάριο που αιφνιδιάζει, με υπέροχα κοστούμια, σε ένα χειμωνιάτικο, παγωμένο τοπίο διασκεδάζει και ψυχαγωγεί τους θεατές κάθε ηλικίας.

Σύγχρονοι Σαρλώ αναλαμβάνουν να σας διασκεδάσουν κάθε απόγευμα, προκαλώντας αυθόρμητο γέλιο!

Το καθημερινό πρόγραμμα κλείνει με τη θεαματική παράσταση «Space Santa», ένα εκπληκτικό υπερθέαμα, με κορυφαίους ακροβάτες από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου (Cirque du Soleil, Cirkus Cirkör Στοκχόλμης, Ισπανίας, Αυστραλίας κλπ). Μια μοναδική, εκπληκτική παράσταση που κόβει την ανάσα!

Μπροστά στους 3D τοίχους με τοπία Χριστουγεννιάτικα, χιονισμένα και γιορτινά, ντύνεστε με εντυπωσιακές στολές εποχής και μεταφέρεστε «εικονικά» σε μακρινά μέρη, πίσω στον χρόνο.

Η μαγεία των Χριστουγέννων όμως συνδυάζεται άψογα με τη μαγεία του μάγου Manolo! Έξυπνα τρικ που ξεγελούν μεγάλους και παιδιά και προκαλούν τον θαυμασμό και αυθόρμητο γέλιο!

Πέρα από τις προγραμματισμένες σε καθημερινή βάση εκδηλώσεις υπάρχει και ‘Εκτακτο Πρόγραμμα εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνει:

– Jazz Festival, με σπουδαίους μουσικούς και ονόματα, που θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα με jazz, χριστουγεννιάτικες και άλλες γνωστές μελωδίες.
– Την ομάδα κρουστών Paranaue που θα σας ξεσηκώσει και θα σας παρασύρει σε μια εκκωφαντική βόλτα γεμάτη ρυθμό και κίνηση!
– Έκτακτες θεατρικές παραστάσεις, βραδιές Flamenco, Bollywood, όπερα, μουσική δωματίου, illusion shows και πολλά ακόμα για τα οποία θα ενημερώνεστε καθημερινά!

Καθημερινά στο Περίπτερο 13 μπορείτε να δείτε παραστάσεις του αγαπημένου, σε μικρούς και μεγάλους, Καραγκιόζη από τον κορυφαίο Αγάπιο Αγαπίου, σε 2 έργα: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» και «Ο Καραγκιόζης και το Μαγικό Εργαστήρι του Άι Βασίλη».

Ακόμη, παντομίμες, Stand up Comedies και πολλές εκδηλώσεις στη Σκηνή του παραμυθένιου περιπτέρου 13!

Ρίξτε επίσης μια ματιά στο Παγωμένο Δάσος, τα Εργαστήρια, τα Μαγικά Σημεία και τη Γωνιά του Άη Βασίλη.

Ωράριο & Πρόγραμμα λειτουργίας

Ο Αστερόκοσμος ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015!

Παρασκευή 12 μέχρι Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου : μόνο απόγευμα 17.00 – 22.00.
Σάββατο 13, Κυριακή 14, και Σάββατο 20, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου : 11.00 – 22.00.
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου μέχρι Τετάρτη 7 Ιανουαρίου : καθημερινά 11.00 – 22.00.
Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς : 11.00 – 20.00.

Τιμές εισιτηρίων

Παιδιά ύψους μέχρι 1 m δεν πληρώνουν (δεν ισχύει για ομαδικές επισκέψεις ή για επισκέψεις σχολείων).

Γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) 7 € η οποία περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο του Αστερόκοσμου, εκτός από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, τη χρήση μηχανοκίνητων παιχνιδιών και παγοδρομίων για όσες φορές θέλει ο κάθε επισκέπτης (εξαιρούνται οι ημέρες με μεγάλη προσέλευση κοινού, κατά τις οποίες γίνεται διαφορετική διαχείριση), τη συμμετοχή σε όλα τα δημιουργικά εργαστήρια, στις δράσεις και τα θεάματα και δωρεάν parking στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Γενική είσοδος που περιλαμβάνει και την επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, 9 €.

Αν βρίσκεστε ήδη στον Αστερόκοσμο και επιθυμείτε να επισκεφτείτε και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, η είσοδος σ’ αυτό κοστίζει 3 €.

πηγή:thestival.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα