23.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πιο επικίνδυνη selfie του κόσμου

Ένας 33χρονος Βρετανός, ο Ντάνιελ Ντόμπσον γυρνάει τον κόσμο μαγνητοσκοπώντας μικρά βίντεο από τις εμπειρίες του με τις διαφορετικές κουλτούρες και τοπία, ανεβάζοντάς τα στο κανάλι του στο Youtube. Ωστόσο ένα βίντεο που τράβηξε στο καλοκαιρινό του ταξίδι στη Βόρεια Κορέα έγινε viral καθώς λίγοι παρατήρησαν τις λεπτομέρειες και τα σχόλια του Ντόμπσον.

Όπως αναφέρει η Mirror λοιπόν ο τολμηρός ταξιδιώτης με ένα αίσθημα «διακριτικής περιφρόνησης» έβγαλε σέλφι κάνοντας το σήμα της ειρήνης ενώ από πίσω του περνούσαν τα τανκς της Βόρειας Κορέας, εν μέσω παρέλασης.

Καθώς τα τανκ περνούσαν στην Πιονγιάνγκ, ο Ντόμπσον έστρεψε την κάμερα προς τον εαυτό του και έβγαλε γρήγορα τη φωτογραφία, με το ρίσκο να μπει στη φυλακή, επειδή προσέβαλε το κράτος με αυτή του την κίνησή. Έτσι η εικόνα χαρακτηρίστηκε ως «η πιο επικίνδυνη σέλφι στον κόσμο»

«Εκείνη την ώρα δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα ήταν προσβλητικό, ήθελα να γίνει αντιληπτό ως το σύμβολο της ειρήνης που έμοιαζε κιόλας πιο ταιριαστό δεδομένης της αιτίας της παρέλασης. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κάποιον, πόσο μάλλον κάποιον με όπλα και άδεια χρήσης τους», σχολίασε ο Ντόμπσον.

«Οι Βορειοκορεάτες γενικά είναι αρκετά συγκρατημένοι και δεν εκφράζουν συναισθήματα ή ενθουσιασμό σε δημόσια γεγονότα. Ωστόσο, μετά τη φωτογραφία μου και καθώς απομακρύνονταν τα τανκς, ο κόσμος άρχισε να ζητωκραυγάζει», ανέφερε ο Ντόμπσον.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα