23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τη Μόσχα τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε κοντά σε ρωσικό πολεμικό ανοιχτά της Λήμνου – Το ρωσικό προέβη σε προειδοποιητικές βολές εναντίον του τουρκικού, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Συνεχίζεται το θρίλερ ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία. Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικό F-16, στα σύνορα Ρωσίας-Τουρκίας, σημειώθηκε στο Αιγαίο πέλαγος.

Το επικίνδυνο περιστατικό έλαβε χώρα στις 09:07 το πρωί της Κυριακής, 22 χλμ ανοιχτά της Λήμνου, όπου απετράπη σύγκρουση ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου με ένα τουρκικό αλιευτικό, με το ρωσικό πλοίο να υποχρεώνεται – σύμφωνα με τη Μόσχα- να ανοίξει πυρ εναντίον του τουρκικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Μόσχα τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε κοντά στη ρωσική φρεγάτα Smetlivy. Το ρωσικό πολεμικό πλοίο άρχισε να εκπέμπει σήματα προειδοποίησης, το τουρκικό αλιευτικό δεν ανταποκρίθηκε και το ρωσικό πολεμικό έκανε προειδοποιητικές βολές εναντίον του τουρκικού αλιευτικού, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Η Ρωσία κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στη Μόσχα, να δώσει εξηγήσεις για το επεισόδιο στο Αιγαίο.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα