20.4 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θρίλερ με αεροπειρατεία στην Κύπρο!

Αεροσκάφος που έχουν καταλάβει αεροπειρατές ζήτησε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, νωρίς το πρωί.

Το αεροσκάφος Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε εσωτερική πτήση, MS181, Αλεξάνδρεια-Κάιρο, προσγειώθηκε στις 8:46 στη Λάρνακα με 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλάνο αμέσως μετά την απογείωση του, στις 8 το πρωί, ο αεροπειρατής το έθεσε υπό τον έλεγχό του και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο. Ο αεροπειρατής απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά.

Ο πιλότος Ομάρα αλ-Γκαμάλ πληροφόρησε τις αρχές ότι απειλήθηκε από επιβάτη που είχε ζώνη με εκρηκτικά και ο οποίος τον ανάγκασε να προσγειωθεί στην Λάρνακα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του οδηγήθηκε σε ένα ειδικό μέρος του αεροδρομίου.

Αμέσως στήθηκε ομάδα κρίσεως για αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις. Για έναν αεροπειρατή, αιγυπτιακής καταγωγής κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες, ονόματι Ibrahim Samaha ο οποίος ζητά πολιτικό άσυλο και διερμηνέα. Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, φαίνεται ότι θέλει να στείλει φάκελο με 4 σελίδες γραμμένες στα αραβικά στην πρώην γυναίκα του που βρίσκεται στην Κύπρο.

Η γυναίκα μεταφέρεται στο αεροδρόμιο για να συνομιλήσει με τον αεροπειρατή.

Ο Ibrahim Samaha αρχικά ζήτησε να απομακρυνθούν τα οχήματα της ασφάλειας από τον αεροδιάδρομο και εν συνεχεία απελευθέρωσε τα γυναικόπαιδα αιγυπτιακής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απελευθερωθεί όλοι οι επιβάτες εκτός από το πλήρωμα και 4 επιβάτες, ανάμεσά τους και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Οκτώ Βρετανοί και δέκα Αμερικανοί περιλαμβάνονται στους επιβάτες του αεροσκάφους της Egypt Air, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα.

Σημειώνεται πως την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα