17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς!

Θολό είναι το τοπίο σχετικά με το πότε θα επιλυθεί το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι είναι απροσδιόριστος ο χρόνος λήξης του θέματος με τους στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπως τουλάχιστον εκτιμούν βουλευτές μετά την ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής έγινε, επίσης, γνωστό ότι ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να επιδώσει στον τούρκο πρέσβη ρηματική διακοίνωση, τη στιγμή που το υπουργείο Εξωτερικών προσανατολίζεται να ζητήσει να μεταβούν στην Αδριανούπολη και έλληνες τεχνικοί προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες των τουρκικών αρχών για τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων.

Ο λόγος που ζητήθηκε αυτό ανέκυψε από την στιγμή που οι τουρκικές αρχές έχουν πάρει τα κινητά τους τηλέφωνα και φοβούνται τυχόν αλλοίωση χαρακτηριστικών και δεδομένων.

Οι δηλώσεις, πάντως, που έγιναν διαρκούσης της συνεδρίασης από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσαν την αντίδραση του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος όχι μόνο δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους, αλλά δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για την παραβίαση του απορρήτου της συζήτησης.

«Κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να είμαι σοβαρός και να μην λέω πράγματα που δεν είπα μέσα. Κάποιοι έκαναν δηλώσεις και είπαν πράγματα που δεν είπαν στην επιτροπή» είπε εξερχόμενος της Επιτροπής.

Το ΝΑΤΟ ενημερώθηκε για το ζήτημα από τον Πάνο Καμμένο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αιχμηρό μήνυμα προς τους Τούρκους από το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο.

«Χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στη συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Επίσης ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και του ζήτησε να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης, με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα