14.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κι όμως οι Σκοπιανοί χτίζουν φράχτη

Στην επιβεβαίωση ότι μηχανήματα του στρατού της ΠΓΔΜ έχουν αρχίσει τις εργασίες για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου σε σημεία των συνόρων με την Ελλάδα, για το ενδεχόμενο ανέγερσης συρμάτινου φράχτη, προέβη ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Σκοπός είναι βέβαια ο περιορισμός της διέλευσης προσφύγων και μεταναστών, με τον ίδιο να υπενθυμίζει ότι η σχετική εντολή δόθηκε στις 14 Νοεμβρίου από το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ, λόγω του κινδύνου να περιορίσουν οι βορειότερες ευρωπαϊκές χώρες τις προσφυγικές ροές στο έδαφός τους.

Νωρίτερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκανε γνωστό ότι η ΠΓΔΜ και η Σερβία επιτρέπουν πλέον τη διέλευση μόνο σε πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Οι δύο αυτές χώρες αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο στο έδαφος τους σε ανθρώπους που δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι προέρχονται από τις παραπάνω τρεις χώρες, στις οποίες λαμβάνουν χώρα πολεμικές συρράξεις.

Από την πολιτική ηγεσία της χώρας, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία σχετική αναφορά για τα περιοριστικά μέτρα, ούτε και για την κατάσταση στο τμήμα της ουδέτερης ζώνης της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, κοντά στη Γευγελή, από το οποίο γίνεται η διέλευση των προσφύγων.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα