13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Κολυμπούσαμε γυμνοί στην πισίνα της βασίλισσας”

Η ζωή στα βρετανικά παλάτια απέχει κατά πολύ από αυτό που μπορεί να βάλει κανείς κατά νου.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το αποκαλυπτικό άρθρο του Ατιχ Τάιζερ στο Vanity Fair, ενός δημοσιογράφου που επί τρία χρόνια, μεταξύ 2003 και 2006, διατηρούσε σχέση με την Λαίδη Γκαμπριέλα, κόρη του εξαδέλφου της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ.

«Για τρία σουρεαλιστικά χρόνια, η Λαίδη Γκαμπριέλα και εγώ, τριγυρνούσαμε στο παλάτι του Κένσιγκτον, κολυμπούσαμε στην πισίνα της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ και κάναμε ναρκωτικά (έκσταση) στο κάστρο των Γουίνδσορ», γράφει στο άρθρο του ο Τάιζερ.

Ωστόσο, προσθέτει ότι η ζωή στο παλάτι του Κένσιγκτον τότε, μεταξύ 2003 και 2006, ήταν ζοφερή.

«Τα διαμερίσματα και τα γραφεία με τα μαύρα τούβλα έμοιαζαν με κάτι ανάμεσα σε στρατιωτικό νοσοκομείο και γηροκομείο. Ολοι οι διάσημοι ένοικοί του, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν νεκροί και εκεί έμεναν μόνο τα πιο χαμηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι γραμματείς του παλατιού».

«Εχω πολλές αναμνήσεις από το παλάτι του Κένσιγκτον. Γάτες Βιρμανίας στα παράθυρα, ξύλινα κομπολόγια, βαθιές μπανιέρες και περιφραγμένοι κήποι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πριν έρθουν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον για να ζωντανέψουν το μέρος, το παλάτι του Κένσιγκτον ήταν άγρια καταθλιπτικό».

Να σημειωθεί ότι όντως στο παλάτι του Κένσιγκτον εκείνοι την περίοδο δεν έμεναν γνωστά και ψηλά στη σειρά διαδοχής μέλη της βασιλικής οικογένειας. Οταν η πριγκίπισσα Νταϊανα πέθανε το 1996, τα δυο αγόρια της έφυγαν από το Κένσιγκτον για να ζήσουν με τον πατέρα τους στην οικία Κλάρενς. Επέστρεψαν μετά τις σπουδές τους, λίγο πριν το γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, αφού έζησαν για τέσσερα χρόνια στο Νόρφολκ επέστρεψαν στο διαμέρισμα Α1 του παλατιού του Κένσιγκτον, ενώ σε ένα ξεχωριστό σπιτάκι στο χώρο του παλατιού μένουν ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ.

Λαίδη Γκαμπριέλα και Τάιζερ γνωρίστηκαν όταν ζούσαν στη Νέα Υόρκη, μέσω κοινών φίλων. Η Λαίδη Γκαμπριέλα έκανε την πρακτική της στο Vanity Fair, ενώ ο Τάιζερ στο περιοδικό Time.

Στη συνέχεια μετακόμισαν στο Λονδίνο, με τον Τάιζερ να συνεχίζει να εργάζεται για το περιοδικό Time, αυτή τη φορά όμως το γραφείο του περιοδικού στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Λαίδη Γκαμπριέλα, παρότι 50η στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου εκτελούσε κάποια μικρής σημασίας βασιλικά καθήκοντα, ενώ πάντα έδινε το παρών στα βασιλικά events. Είναι μάλιστα πιθανό να είναι παρούσα στο βασιλικό γάμο τον επόμενο μήνα.

Ο Τάιζερ είναι γιος μιας πλούσιας Σιχ και ενός μουσουλμάνου ιδιοκτήτη εφημερίδας, από το Πακιστάν. Ο πατέρας του, που ασχολούνταν και με την πολιτική, δολοφονήθηκε το 2011.

Οι γονείς της Λαίδης Γκαμπριέλα φαίνεται να ενέκριναν το δεσμό της με τον Τάζερ, με την μητέρα της, να τον περιγράφει ως έναν από τους ομορφότερους άνδρες που είχε δει ποτέ της.

Ο Τάιζερ, πάλι, περιέγραφε την πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ -που πρόσφατα κατηγορήθηκε για μια ρατσιστική πρόκληση κατά της Μέγκαν Μαρκλ φορώντας μια ρατσιστική καρφίτσα στο χριστουγεννιάτικο γεύμα της βασίλισσας Ελισάβετ, σαν μια «αστεία, έξυπνη και γενναιόδωρη γυναίκα». Σημειώνει ωστόσο ότι δεν ήταν άνετη όπως όλα τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μια αξία που μετρά πολύ στα παλάτια.

Να σημειωθεί έπίσης ότι ως πρώτος ξάδελφος της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ, είχε το προνόμιο να ζει σε μια βασιλική κατοικία, εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, αυτό άλλαξε στα τέλη της δεκαετίας του 2000 όταν η βασίλισσα του ζήτησε, μετά τη δημόσια κατακραυγή που έφαγε, να πληρώνει ενοίκιο 10.000 λιρών το μήνα. Η κατακραυγή προέκυψε όταν οι Μάικλ του Κεντ το 2006 πούλησαν το αρχοντικό τους στο Γκλατσεστερσάιρ αντί 5,75 εκατ. λιρών!

Ο Τάιζερ αναφέρει ακόμη ότι αυτό που έχει να θυμάται από τους Γουίνδσορ ήταν… οι περικοπές που έκαναν στους Κεντ. Πάντως, οι Κεντ δεν πληρώνονταν ποτέ από τον κρατικό κορβανά, αν και ασκούσαν ορισμένα, χαμηλού ενδιαφέροντος, βασιλικά καθήκοντα.

Ο Τάιζερ στο άρθρο του θίγει και το ζήτημα του ρατσισμού στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας κάνοντας μια σύγκριση των μελών της με τους Ναζί λέγοντας ότι «τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι Ναζί πηγαίνουν μαζί σαν τα μπλίνις (ρωσικές πίτες) με το χαβιάρι».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η μητέρα της Λαίδης Γκαμπριέλα, η πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ, κάποτε είχε δυο μαύρα πρόβατα στο σπίτι της στο  Γκλατσεστερσάιρ, τα οποία ονόμαζε Βένους και Σερένα, από τις αφροαμερικανές σταρ του τένις.

Το παλάτι του Κένσιγκτον δεν έκανε κανένα σχόλιο για το άρθρο του Τάιζερ στο Vanity Fair, ενώ ένας φίλος της Γκαμπριέλας χαρακτήρισε τα όσα γράφει ο Τάιζερ προϊόν μυθοπλασίας.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα