20.4 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουκέτο στην TV100;

Αβέβαιο είναι το μέλλον της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων τριών δημοτικών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας σε Σύρο, Ικαρία και Ορεστιάδα εάν υπερψηφιστεί ως έχει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Ως γνωστόν τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και η λειτουργία τους εξασφαλίζεται από τη χρηματοδότηση των δήμων στους οποίους ανήκουν. Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το οποίο σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πρέπει να συζητηθεί και να ψηφιστεί μέχρι το Σάββατο, προβλέπει μετατροπή των δημοτικών τηλεοπτικών σταθμών από επιχειρήσεις ειδικού σκοπού σε ανώνυμες εταιρείες. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί ταφόπλακα για τα δημοτικά ΜΜΕ καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτοτελώς.

Τα τελευταία 24ωρα ασκούνται πιέσεις προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο δύο τροπολογίες οι οποίες θα εξαιρούν τους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς από την υποχρέωση μετατροπής τους σε ανώνυμες εταιρείες. Σχετικές επαφές πραγματοποιεί και η διοίκηση της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης και Θεάματος του Δήμου Θεσσαλονίκης (TV100 – FM100) προκειμένου να αποτραπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου με την παρούσα μορφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη έχουν δεσμευτεί ότι σήμερα η αύριο θα ενταχθούν στο νόμο οι σχετικές τροπολογίες και δεν θα απειληθεί η βιωσιμότητα των δημοτικών τηλεοπτικών σταθμών. Εάν το νομοσχέδιο γίνει δεκτό χωρίς τις τροπολογίες τότε το λουκέτο στα συγκεκριμένα ΜΜΕ είναι θέμα χρόνου.

Πηγή: thestival.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα