«Λουκέτο» το στούντιο του Γουάινσταϊν

Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, έχοντας υποχρεώσεις έως 1 δισ. δολάρια

Το κινηματογραφικό στούντιο, το οποίο ίδρυσε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/3) ότι υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και ότι λύει όλες τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Γι’ αυτό έλυσε τους όρους εμπιστευτικότητας που υπογράφηκαν με πρωτοβουλία του Γουάινστιν «στο μέτρο που αυτές εμπόδιζαν να μιλήσουν τα πρόσωπα που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον 66χρονο Χάρβεϊ Γουάινστιν ή ήταν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει ή να εξαναγκάζεται να μένει σιωπηλός. Η εταιρία ευχαριστεί τα πρόσωπα που είχαν το θάρρος και μίλησαν. Οι φωνές σας ενέπνευσαν ένα κίνημα αλλαγής για τη χώρα και τον κόσμο».

Το στούντιο υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, αναφέροντας υποχρεώσεις ύψους 500 εκατ. έως 1 δισ. δολάρια και ενεργητικό ίσης αξίας (500 εκατ. έως 1 δισ. δολάρια) και δήλωσε ότι πραγματοποίησε συμφωνία με θυγατρική της εταιρείας για να αποκτήσει τα περιουσιακά της στοιχεία .

Η αίτηση πτώχευσης έρχεται μετά από μήνες αναζήτησης ενός αγοραστή ή ενός επενδυτή. Η TWC διαπραγματεύτηκε επί μακρόν μια εξαγορά με την πρώην υπεύθυνη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επί προεδρίας Ομπάμα, τη Μαρία Κοντρέρας-Σουίτ, η οποία ήθελε να αγοράσει το στούντιο αντί 500 εκατ. δολαρίων, αλλά οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν ξαφνικά πριν από δυο εβδομάδες, αφού είδε ότι η εταιρεία είχε περισσότερες υποχρεώσεις από ό, τι είχε προηγουμένως κοινοποιήσει.

«Παρότι ελπίζαμε να επιτύχουμε μια εξαγορά εκτός δικαστηρίου, το διοικητικό συμβούλιο είναι ευτυχές που έχει ένα πλάνο το οποίο επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών, τη διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό των θέσεων εργασίας και την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα», δήλωσε ο αδερφός του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Ρόμπερτ.

Ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν, που άσκησε δίωξη σε βάρος της εταιρίας τον Φεβρουάριο και εμπόδισε μια συμφωνία εξαγοράς της TWC ελλείψει επαρκών διατάξεων για τα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, εξέφρασε ικανοποίηση για την ανακοίνωση αυτή.

Αυτό «θα επιτρέψει σε στόματα που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν φιμωμένα να μπορέσουν επιτέλους να ανοίξουν και οι φωνές να ακουστούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα