17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λύθηκε το δημογραφικό της Σαντορίνης

Σε μια περίοδο που ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν περιορίσει σημαντικά τις γεννήσεις, δημιουργώντας σοβαρό δημογραφικό ζήτημα σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται πως στη Σαντορίνη η κατάσταση έχει αντιστραφεί προς το καλύτερο.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Σαντορίνης, κάθε χρόνο γεννιούνται στο νησί 150 παιδιά. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη Σαντορίνη στην πρώτη θέση στις γεννήσεις στην Ελλάδα. Είναι τόσο απότομο το «baby boom» που, σε συνδυασμό με τα παιδάκια που ακολουθούν τους γονείς τους που συρρέουν στο νησί προς εξεύρεση εργασίας, έχει δημιουργήσει ζήτημα έλλειψης σχολικών υποδομών.

Ο δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Νίκος Ζώρζος, επιβεβαίωσε το γεγονός και σημείωσε πως ο ρυθμός με τον οποίο κινούνται τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να δώσουν λύσεις δεν είναι και ο καλύτερος…

«Επειδή υπάρχει εργασία και έρχονται και από άλλες περιοχές της Ελλάδας στη Σαντορίνη, η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού είναι τέτοια που σχεδόν μέσα σε μια δεκαετία έχει διπλασιαστεί. Λόγω αυτής της κατάστασης, οι σχολικές υποδομές είναι ένας “μεγάλος πονοκέφαλος” διότι η απότομη αύξηση των μαθητών θέλει και άλλες υποδομές. Αυτές με τον ρυθμό και τον τρόπο που γίνονται στον δημόσιο τομέα χρειάζονται χρόνο».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα