15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης-Μαρινάκης: Μια σχέση, πολλές ιστορίες…

Αν θέλει κάποιος να αναζητήσει πως συνδέεται η οικογένεια Μητσοτάκη με την οικογένεια Μαρινάκη, δεν έχει παρά να ανατρέξει στα πολύ παλιά χρόνια και στις σχέσεις που είχαν οι πατριάρχες των δύο οικογενειών, Κωνσταντίνος και Μιλτιάδης.

Συνεχεία αυτής της οικογενειακής σχέσης ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Να ταυτιστεί απολύτως με τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, αλλά και κουμπάρου της αδελφής του, Ντόρας Μπακογιάννη, Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε, δήθεν, τον εφοπλιστή. Διασύρθηκε. Το οικογενειακό πλέγμα των σχέσεων και το πλέγμα των σχέσεων στελεχών της ΝΔ με τον Μαρινάκη τον διαψεύδουν.

Πάμε ξανά:

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι κουμπάρα του εφοπλιστή.

Ο σύζυγός της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι στενότατος συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και χειρίζεται δουλειές για λογαριασμό του στο Λονδίνο, ενώ στον περυσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έφτασε στο γήπεδο της Τούμπας με το λεωφορείο της ομάδας του Πειραιά.

Ο σύντροφος της Αλεξίας Μπακογιάννη, Ανδρέας Παπαδόπουλος, εργάζεται στον όμιλο των “Παραπολιτικών” του Γιάννη Κουρτάκη, που δηλώνει στενός φίλος και είναι το δεξί χέρι του εφοπλιστή, ενώ τον είχε συνοδεύσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Μάκης Βορίδης είναι δικηγόρος του εκδότη της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, Γιάννη Κουρτάκη.

Ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος Κούβελος γλεντούσαν παρέα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο γλέντι του Γιάννη Κουρτάκη, πέρυσι το καλοκαίρι.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως, διαψεύδει κυρίως η πολιτική στάση του ιδίου και του κόμματός του. Η Νέα Δημοκρατία έχει υποβαθμιστεί από κόμμα, σε γραφείο Τύπου των διαπλεκόμενων συμφερόντων και των επιχειρηματιών. Η Νέα Δημοκρατία έχει ταυτιστεί πλήρως – κυρίως στη συνείδηση του ελληνικού λαού – με τα συμφέροντα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό ονομάζεται ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Στην παρούσα συγκυρία η ποινική δίωξη του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών είναι προφανές ότι προκαλεί τεράστια πολιτική ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί; Μα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμπεριφερθεί ως ο πολιτικός βραχίονας του εφοπλιστή, ο οποίος με τη σειρά του κάθε τρεις και λίγο, ανταποδίδοντας τη στήριξη, επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμπλέκεται σε σκάνδαλα. Η σύζυγός του εμπλέκεται σε σκάνδαλα. Μεγάλο μέρος του κόμματός του εμπλέκεται σε σκάνδαλα (Novartis κλπ). Και τώρα; Ο κουμπάρος των Μητσοτάκηδων αντιμετωπίζει τόσο βαριές κατηγορίες.

Ε, ότι και αν συμβεί από εδώ και πέρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Άδωνις και η υπόλοιπη παρέα θα οδηγήσουν τον Μητσοτάκη στην απόλυτη καταστροφή.

Πηγή: periodista.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα