24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μοίρασαν αυτοκίνητα στη Βουλή

«Έβρεχε» αυτοκίνητα στη Βουλή την Τρίτη, με τους νέους βουλευτές να μπαίνουν στην κληρωτίδα προκειμένου να μάθουν το μοντέλο του νέου τους αυτοκινήτου, τις ανέσεις του οποίου θα απολαμβάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, αρκετοί βουλευτές του κόμματος δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν όχημα, κινούμενοι στη γραμμή ΤσίπραΠαρά τις περί αντιθέτου πρωθυπουργικές οδηγίες, ελάχιστοι είναι εκείνοι που, μέχρι στιγμής έχουν κάνει γνωστό πως σκοπεύουν να απαρνηθούν το συγκεκριμένο προνόμιο, καθώς οι βουλευτές, ιδίως της επαρχίας, θεωρούν τα… γυαλιστερά, πολυτελή τετράτροχα ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής τους ζωής.

Το Μαξίμου βάζει «φρένο»

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να χρησιμοποιήσουν με φειδώ τη διευκόλυνση της Βουλής για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας, επίσης, ότι μεγάλος αριθμός βουλευτών του κόμματος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί όχημα, ακολουθώντας την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα.

Προτίμησαν… πόδια

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε ένα μέσο πιο οικολογικό, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να… τραβάει κουπί κόντρα στο ρεύμα του ποταμιού. Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι τέσσερις βουλευτές του, αρνήθηκαν τα βουλευτικά αυτοκίνητα.

Η Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γιώργος Αμυράς (προτιμάει τις ορθοπεταλιές), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και η Αντιγόνη Λυμπεράκη είπαν «όχι» στο αυτοκίνητο.

Οι πληροφορίες θέλουν και τον Νίκο Φίλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να μην επέμεινε για το αυτοκίνητο. Την παραλαβή του τετράτροχου μέσου αρνήθηκαν και οι νέοι βουλευτές της συμπολίτευσης Γιώργος Δημαράς, Ελένη Ψαρρέα και Μουσταφά Μουσταφά.

«Ντεν έχω αυτοκίνητο καρντιά μου»

Όλοι θυμούνται τη συγκεκριμένη φράση που έλεγε κάποτε η γνωστή διαφήμιση. Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα άλλη ερώτηση έκανε.

«Τι είναι Mercedes C-200», ρώτησε και όταν έλαβε την απάντηση συναδέλφου της ότι πρόκειται για μεγάλο ΙΧ που καίει αρκετή βενζίνη προτίμησε να την ανταλλάξει με άλλο αυτοκίνητο.

Βέβαια, η κυρία Λέβα είχε είδη δει σε φωτογραφία τη Mercedes. Οπότε σου λέει… «Πού να πάω με τη Mercedes στη Φθιώτιδα. Θα με πάρουν στο κατόπι οι ψηφοφόροι μου». Κι έτσι προτίμησε κάτι λιγότερο προκλητικό.

Πρώην ευρωβουλευτής χωρίς αυτοκίνητο

Μιλάμε για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος από τη Δευτέρα έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής, την οποία ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί βουλευτικό αυτοκίνητο.

Σήμερα, ο διευθυντής του γραφείου του επιβεβαίωσε την πρόθεση του πρώην ευρωβουλευτή.

Καλορίζικα…

Τις προσεχείς ημέρες, οι κοινοβουλευτικές ομάδες αναμένεται να ανακοινώσουν ποιοι βουλευτές αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο.

Για την ώρα, με βάση την… ετυμηγορία της κληρωτίδας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (Χίος) πήρε ένα Mini Cooper Diesel. Από την Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Σταμάτης πήρε ένα Golf Diesel, οι Κώστας Βλάσης (Αρκαδία) και Ανδρέας Καστανιώτης (Αχαΐα) από ένα Audi, ενώ ο Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζα) ένα Mini Cooper S.

Η Ζωή… βάζει «μαχαίρι»

Η σύμβαση του leasing με την οποία η Βουλή χορηγεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα λήγει τον Σεπτέμβρη, οπότε και θα επανεξεταστεί το θέμα από μηδενική βάσηΕπισημαίνεται ότι η κλήρωση αφορά μόνο στους 135 νέους βουλευτές, καθώς οι υπόλοιποι 165 που επανεξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είχαν ήδη αυτοκίνητα από την προηγούμενη σύνοδο της Βουλής των Ελλήνων.

Οι βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητα έως και 1.400 κυβικών, ενώ για τους συναδέλφους τους από την περιφέρεια προβλέπεται αυτοκίνητο έως 1.800 κυβικών.

Πάντως, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκαθάρισε πως η σύμβαση του leasing με την οποία η Βουλή χορηγεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα λήγει τον Σεπτέμβρη, οπότε και θα επανεξεταστεί το θέμα από μηδενική βάση, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει διαδικασία εκλογίκευσης της συγκεκριμένης δαπάνης, χωρίς, ωστόσο, αυτή να παρεμποδίσει τους βουλευτές να ασκούν τα πολιτικά τους καθήκοντα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα