15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντάισελμπλουμ: “Αυτός είναι ο στόχος”

Η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη παραμένει κοινός στόχος είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, πως το δημοψήφισμα κατέστησε τις συζητήσεις Αθήνας-πιστωτών πιο δύσκολες.

Υιοθετώντας πάντως πιο ήπιους τόνους σε σχέση με χθες, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση αμέσως» αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία μπορεί να διασωθεί.

«Δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση αμέσως. Στην πραγματικότητα, όταν οι προτάσεις απορρίπτονται, τότε η κατάσταση γίνεται απλά πιο δύσκολη», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας πως εξακολουθούν να είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και έκανε δηλώσεις κατά την προσέλευσή του σε συνεδρίαση της ολλανδικής κυβέρνησης για να συζητηθεί το ελληνικό “όχι” στο δημοψήφισμα, δήλωσε πως η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη «εξακολουθεί να είναι ο στόχος τους και ο δικός μας».

Το Eurogroup συνεδριάζει την Τρίτη το μεσημέρι (στις 14:00 ώρα Ελλάδος) προκειμένου να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν να ακούσουν τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες την Τρίτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Eurogroup τη Δευτέρα.

«To Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα […] Οι υπουργοί αναμένουν νέες προτάσεις από τις ελληνικές αρχές».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα