15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Κινέζοι αντέγραψαν και το Range Rover

Λίγα χρόνια πριν η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Landwind λάνσαρε στην τοπική αγορά ένα πιστό αντίγραφο του Evoque, με τον κωδικό X7. Χάρη στην αξιόλογη εμπορική του πορεία, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα και την ανανεωμένη γενιά του.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, το ανανεωμένο Landwind Χ7 συνεχίζει να κρατά τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του αυθεντικού μοντέλου της Range Rover, με τις αλλαγές να εντοπίζονται κυρίως στην εμπρός γρίλια και στις μεγάλες επίπεδες επιφάνειες από μαύρο πλαστικό, διακοσμημένες με χρώμιο.

Landwind-chariatis-530

Tο κινέζικο Evoque αντιγράφει πλήρως τις crossover γραμμές του μοντέλου της Land Rover, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του, ακόμη και τα μεγάλα λογότυπα «Range Rover» έχουν αντικατασταθεί από αντίστοιχης γραμματοσειράς λογότυπα «Land Wind». Μάλιστα, η αντιγραφή δεν αφορά μόνο στο αμάξωμα του X7, αφού και το εσωτερικό βασίζεται πάνω σε αυτό του μοντέλου Evoque, με φθηνότερα βέβαια υλικά, διακόπτες, χειριστήρια. Επίσης, από τον κινέζικο «κλώνο» του Evoque δεν λείπουν οι εμπρός μεγάλες εισαγωγές αέρα, που λειτουργούν ως απλά ως διακοσμητικό στοιχείο.

Landwind-chariatis-640

Για την κίνηση του Landwind X7 φροντίζει ένας 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων με 190 ίππους και 25,5 kgm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή προαιρετικά ένα αυτόματο 8άρι, που στέλνει τη μετάδοση στους εμπρός τροχούς.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα