17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι παραγωγοί πήγαν Σαουδική Αραβία!

Δέκα αγροτικοί συνεταιρισμοί από περιοχές της Βόρειας Ελλάδος και συγκεκριμένα της Βέροιας, της Κοζάνης και της Νάουσας, συμμετείχαν στη 2η Διεθνή Κλαδική Έκθεση Τροφίμων FOODEX SAUDI στη Τζέντα για να προωθήσουν νωπά και κονσερβοποιημένα ροδάκινα.

Τα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου με την εφαρμογή του ρωσικού “εμπάργκο” στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την αγορά της Ρωσίας αποτέλεσαν την ευκαιρία για αναζήτηση νέων αγορών και προώθηση ελληνικής προελεύσεως προϊόντων σε δυναμικές και αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Τζέντα, πραγματοποίησαν, με την ευθύνη και πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τζέντας, συναντήσεις και επαφές με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεγάλους διανομείς και εταιρείες εισαγωγής και διανομής φρέσκων και κονσερβοποιημένων φρούτων.

Από σαουδαραβικής πλευράς, στο σύνολο των ανωτέρω συναντήσεων και επαφών έγινε φανερό το ενδιαφέρον για ελληνικής προελεύσεως ποιοτικά και επώνυμα αγροτικά προϊόντα τα οποία συγχρόνως είναι ευάλωτα στον έντονο ανταγωνισμό από εισαγωγές ομοειδών προϊόντων άλλων χωρών.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών αγροτικών συνεταιρισμών προέβησαν σε αναλυτική παρουσίαση όλης της γκάμας των προϊόντων, με έμφαση στα φρέσκα και κονσερβοποιημένα ροδάκινα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους για έναρξη συνεργασιών με τους Σαουδάραβες εταίρους τους και ανέλαβαν την δέσμευση υποβολής αναλυτικών προσφορών προκειμένου καταλήξουν σε εμπορικές συνεργασίες και έναρξη εξαγωγών στην Σαουδαραβική αγορά.

Πηγή: real.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα