19.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι 9 προφητείες του Νοστράδαμου που βγήκαν αληθινές

Tο όνομα του Νοστράδαμου είναι συνδεδεμένο με τις μελλοντολογικές προβλέψεις!

Ο φερόμενος ως… προφήτης άρχισε να δημοσιεύει τα περίφημα, κρυπτογραφικά τετράστιχά του το 1555 και πολλοί λένε ότι ήταν σε θέση να προβλέπει το μέλλον!

Απέκτησε τέτοια φήμη ως «μέντιουμ» που κατάφερει να ζητήσει και να εξασφαλίσει προστασία από εξέχοντα πρόσωπα της εποχής του όπως, όπως η βασίλισσα της Γαλλίας, Αικατερίνη των Μεδίκων.

Το αστέρι του Νοστράδαμου δεν έσβησε ούτε μετά από το θάνατό του το 1566 αλλά αντίθετα τα γραπτά του αποκτούσαν όλο και περισσότερους θαυμαστές, οι οποίοι συνέδεαν τα λόγια του με κοσμοϊστορικά γεγονότα όπως η άνοδος του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία και οι τρομοκρατικές επιθέσης της 9ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους.

Ωστόσο, οι προβλέψεις του είναι κάπως… αόριστα διατυπωμένες, θυμίζοντας τους χρησμούς της Πυθίας, και επομένως ανοιχτές στις ερμηνείες του εκάστοτε αναγνώστη.

Στο βιβλίο «Νοστράδαμος: Ο άνθρωπος, ο μύθος, η αλήθεια», ο βιογράφος, Peter Lemesurier, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Νοστράδαμος «πίστευε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται» και χρησιμοποίησε την τεχνική της προβολής παρελθοντικών γεγονότων στο μέλλον, προκειμένου να διατυπώσει αληθοφανείς προοβλέψεις. Επιπλέον, μελετητές έχουν υποστηρίξει ότι οι σύγχρονες μεταφράσεις του Νοστράδαμου είναι παραπλανητικές και αναξιόπιστες.

Με κάθε επιφύλαξη και αμφιβολία, το Business Insider, συνέλεξε 9 από τις πιο διάσημες προβλέψεις του Νοστράδαμου:

Ο Θάνατος του Ερρίκου Β’

Η προφητεία:

Το νεαρό λιοντάρι θα νικήσει το μεγαλύτερο,
Στο πεδίο της μάχης με έναν μόνο αγώνα.
Θα τρυπήσει τα μάτια του μέσα από ένα χρυσό κλουβί,
και μετά θα βρει έναν βίαιο θάνατο.

Τι συνέβη:

Το καλοκαίρι του 1559 ο βασιλιάς Ερρίκος Β’ της Γαλλίας (το μεγαλύτερο λιοντάρι) διοργανώθηκε τουρνουά κονταρομαχίας, όπου θα διαγωνιζόταν με τον Γκάμπριελ, Κόμη του Μοντγκόμερι, (νεαρό λιοντάρι), που ήταν έξι χρόνια μικρότερός του. Το τουρνουά γινόταν για να γιορτάσουν τον επερχόμενο γάμο της κόρης του βασιλιά.

Στο τελευταίο πέρασμά τους, η λόγχη του Γκάμπριελ τρύπησε την προσωπίδα του βασιλιά, (θα τρυπήσει τα μάτια του μέσα από ένα χρυσό κλουβί).

Στην Εφημερίδα της Νευροχειρουργικής, η Καμίλα Ντάουλινγκ και Ο Τζέιμς Γκούντριτς γράφουν ότι ο βασιλιάς αν και αιμορραγούσε, είχε σώας τας φρενας και κατάφερε «να περπατήσει κάποια μέτρα έστω και ασταθώς».

Όμως τα κομμάτια από την λόγχη είχαν μπει στο μάτι του βασιλιά, στο λαιμό και τους κροτάφους του και παρά τις προσπάθειες των βασιλικών χειρούργων, ο Ερρικός Β’ υπέφερε από βασανιστικούς πόνους, επιληπτικές κρίσεις και μερική παράλυση (ι μετά θα βρει έναν βίαιο θάνατο) μέχρι να πεθάνει στο κρεβάτι του 11 ημέρες αργότερα.

Όλα μοιάζουν αρκετά ακριβή αλλά σύμφωνα με το βιβλίο: «Νοστράδαμος: Οι εικονογραφημένες προφητείες», η εγκυρότητα της προφητείας αμφισβητείται γιατί η πρώτη φορά που εμφανίστηκε εκτυπωμένη ήταν το 1614.

Η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου

Η προφητεία:

Το αίμα των δικαίων θα πνίξει το Λονδίνο
και από έναν κεραυνό θα καεί στην πυρκαγιά του ’66:
Η αρχαία κυρία θα ανατραπεί από το βάθρο της
και πολλοί όμοιοι της θα πεθάνουν

Τι συνέβη:

Αυτό το τετράστιχο συχνά συνδέεται με την περίφημη καταστροφική Μεγάλη Πυρκαγιά που έκαιγε το Λονδίνο επί τρεις ημέρες και ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 1666.

Ωστόσο, η φωτιά δεν πυροδοτήθηκε από κεραυνό. Ένα ζεστό, ξηρό καλοκαίρι και μια σπίθα σε έναν φούρνο ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν το «σκηνικό της κόλασης».

Οι θάνατοι των αγροτών και ανθρώπων της μεσαίας τάξης δεν καταγράφηκαν τότε, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian, αλλά είναι πιθανό εκατοντάδες ή και χιλιάδες άνθρωποι να έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες.

Σε ό, τι αφορά τον στίχο «πολλοί όμοιοί της» του τετράστιχου, οι Λονδρέζοι κατηγόρησαν για την καταστροφή τους Καθολικούς και τους Ολλανδούς και δεν ήταν λίγες οι φορές που, όσο η πόλη καιγόταν, τους λίντσαραν στους δρόμους, σύμφωνα με το BBC. Σύμφωνα με άλλες ερμηνείες οι στίχοι: «Η αρχαία κυρία θα ανατραπεί από το βάθρο της και πολλοί όμοιοι της θα πεθάνουν» πιθανόν να αναφέρεται στο ίδιο το Λονδίνο.

Η Γαλλική Επανάσταση

Η προφητεία:

Τραγούδια, συνθήματα και αιτήματα θα βγαίνουν από το στόμα των αιχμαλώτων σκλάβων
ενώ πρίγκιπες και λόρδοι θα είναι αιχμάλωτοι στις φυλακές τους.
Σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία,
άμυαλοι ηλίθιοι θα τα δουν αυτά ως θείες εκφράσεις.

Τι συνέβη:

Ξεκινώντας από την έφοδο στη Βαστίλη το 1789, η Γαλλική Επανάσταση στόχευσε στην ανατροπή της μοναρχίας και τη δημιουργία μιας νέας δημοκρατίας.

Το «Τρίτο Κτήμα» (αιχμάλωτοι σκλάβοι) πήρε τον έλεγχο του Παρισιού και επέβαλαν τις απαιτήσεις τους στους βασιλείς (πρίγκιπες και λόρδοι).

Τελικά, η επανάσταση κατέληξε αιματηρή. Οι ευγενείς θεωρήθηκαν προδότες της επανάστασης και αποκεφαλίστηκαν στη γκιλοτίνα (άμυαλοι ηλίθιοι).

Σύμφωνα με τη Britannica, 17.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν ενώ 10.000 πέθαναν στη φυλακή.

Λουί Παστέρ

Η προφητεία:

Το χαμένο πράγμα έχει ανακαλυφθεί, κρυμμένο για πολλούς αιώνες
Ο Πάστορας θα γίνεται δεκτός σχεδόν σαν θεϊκή φιγούρα
Όταν η Σελήνη ολοκληρώσει τον μεγάλο κύκλο της
Αλλά από άλλες φήμες θα απαξιωθεί

Τι συνέβη:

Η πίστη για την εγκυρότητα αυτής της προφητείας βασίζεται στο γεγονός η λέξη «Pasteur» σημαίνει στα γαλλικά «ποιμένας» ή «βοσκός».

Ο Λουί Παστέρ (Ο Πάστορας θα γίνεται δεκτός σχεδόν σαν θεϊκή φιγούρα) έγινε διάσημος για τις ανακαλύψεις του στη Μικροβιολογία (το χαμένο πράγμα έχει ανακαλυφθεί, κρυμμένο για πολλούς αιώνες). Η ανακάλυψή του πιστεύεται ότι έσωσε αμέτρητες ζωές στην ιστορία του κόσμου. Ωστόσο , το 1995, ο ιστορικός της επιστήμης Gerald L. Geison δημοσίευσε ένα βιβλίο που δείχνει ότι ο Παστέρ ενσωμάτωνε στα βιβλία του τα πορίσματα ενός ανταγωνιστή (από άλλες φήμες θα απαξιωθεί).

Αδόλφος Χίτλερ

Η προφητεία:

Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης,
Ένα παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους,
Αυτός που με τη γλώσσα του, θα γοητεύσει ένα μεγάλο στράτευμα.
Η φήμη του θα μεταδοθεί και στο βασίλειο της Ανατολής.

Κτήνη άγρια από την πείνα θα διασχίζουν τα ποτάμια,
Το μεγαλύτερο μέρος της μάχης θα είναι κατά του Δούναβη (Hister)
Σε ένα κλουβί από σίδερο θα κλειστεί ο μεγάλος
Όταν το παιδί της Γερμανίας δεν θα κοιτάει»

Τι συνέβη:

Στις 20 Απριλίου 1889 ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία, η οποία βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη. Αλλά η οικογένειά του ήταν μεσαία τάξη, όχι φτωχή.

Ο Χίτλερ ανέβηκε και έμεινε στην εξουσία εν μέρει λόγω των ικανοτήτων του στη ρητορική (με τη γλώσσα του θα γοητεύσει) και ξεκίνησε τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο (ένα μεγάλο στράτευμα) εισβάλλοντας στην Πολωνία.

Κάποιοι υποστηρικτές του Ναστράδαμου υποστήριξαν ότι η λέξη Hister στο δεύτερο τετράστιχο είναι γραμματικό λάθος του ονόματος Χίτλερ, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο λατινικός όρος για τον ποταμό Δούναβη.

Σαρλ ντε Γκωλ

Η προφητεία:

Ο Ηρακλής θα γίνει βασιλιάς της Ρώμης και της Αννεμαρκίας,
Ένας άνδρας με το όνομα De Gaulle θα ηγηθεί τρεις φορές
Η Ιταλία και τα νερά της Βενετίας θα τρέμουν
Θα είναι γνωστός πάνω από όλους τους μονάρχες

Τι συνέβη:

Ο Σαρλ Ντε Γκωλ όντως ηγήθηκε τρεις φορές. Αρχικά ήταν ο ηγέτης των Ελεύθερων Γαλλικών Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια έγινε πρωθυπουργός της προσωρινής κυβέρνησης μετά το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και τέλος, ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Γαλλικής Πέμπτης Δημοκρατίας.

Κατά τα άλλα αυτό το τετράστιχο δε συνδέεται με κάποιον άλλο τρόπο με τον διάσημο Γάλλο πολιτικό.

Η ατομική βόμβα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Η προφητεία:

Κοντά στις πύλες και μεταξύ δύο πόλεων
Θα υπάρξουν μάστιγες που κανείς άνθρωπος δεν θα είχε δει πιο πριν
Η πείνα εξαιτίας της πανούκλας και οι άνθρωποι που θα εξαφανιστούν εξαιτίας του χάλυβα,
Θα παρακαλούν τον μεγάλο αθάνατο Θεό για ανακούφιση.

Τι συνέβη:

Στις αρχές Αυγούστου του 1945, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν δύο ατομικά βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (μεταξύ δύο πόλεων). Οι πόλεις αυτές ισοπεδώθηκαν και πολλοί επιζώντες της έκρηξης υπέφεραν από παρενέργειες της ραδιενέργειας (Θα παρακαλούν τον μεγάλο αθάνατο Θεό για ανακούφιση).

Κατά την έναρξη του πολέμου, η Ιαπωνία πέρασε επίσης μια κρίση έλλειψης τροφίμων (πείνα εξαιτίας της πανούκλας).

Δολοφονία Τζον Κένεντι

Η προφητεία:

Ένας σπουδαίος άνθρωπος θα χτυπηθεί στο φως της μέρας από έναν κεραυνό,
Μια κακή πράξη που είχε προβλεφθεί από τον κομιστή μιας αναφοράς.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ακόμη ένας θα «πέσει» τη νύχτα.
Σύγκρουση στη Ρενς, το Λονδίνο και μια επιδημία στην Τοσκάνη.

Τι συνέβη:

Ο Πρόεδρος Τζον Κένεντι (Ένας σπουδαίος άνθρωπος) είχε δεχτεί αμέτρητες απειλές για τη ζωή του (κομιστή μιας αναφοράς) κατά τη διάρκεια της προεδρείας του. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963, ο Πρόεδρος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό. Η δολοφονία του συγκλόνισε το αμερικανικό έθνος.

Ο αδελφός του Μπόμπι Κένεντι δολοφονήθηκε αργότερα ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα στις 5 Ιουνίου 1968 (ακόμη ένας θα «πέσει» τη νύχταακόμη ένας θα «πέσει» τη νύχτα).

Η σύγκρουση στη Ρενς και το Λονδίνο και η επιδημία στην Τοσκάνη, ωστόσο, δεν συνδέονται με τη δολοφονία των Κένεντι.

Επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001

Η προφητεία:

Μια φωτιά που θα ταρακουνήσει τον κόσμο από το κέντρο της Γης

Θα προκαλέσει τρόμο γύρω από τη Νέα Πόλη.

Δύο μεγάλοι βράχοι θα πολεμήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα,

Στη συνέχεια, η Αρετούσα θα κοκκινίσει ένα νέο ποτάμι.

Τι συνέβη:

Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι δύο πύργοι (δύο μεγάλοι βράχοι) στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη (Νέα Πόλη) κατέρρευσαν μετά από χτύπημα της Αλ Κάιντα που έριξαν πάνω τους επιβατικά αεροσκάφη. Η πρόβλεψη του Νοστράδαμου σχετικά με τη «φωτιά από το κέντρο της Γης» δεν συνδέεται με τίποτα που σχετίζεται με την 11η Σεπτεμβρίου.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα