15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το Σάββατο, ενώ την Κυριακή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό βροχή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρή Δευτέρα φαίνεται να επικρατεί άστατος καιρός, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Παράλληλα, οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Πιο αναλυτικά

Το Σάββατο με εξαίρεση το Κεντρικό Αιγαίο και τη Β. Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, με σταδιακή ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 11 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 13-14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Κυριακή
Καιρός: αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές στα δυτικά. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Δευτέρα
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιόνια στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη
Καιρός: στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά και τα κεντρικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη και Πέμπτη

 

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

 

πηγή: protothema.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα