Ο Κιμ κλείνει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών

Ως τον Μάιο

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάιο τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με όσα τόνισε στη Σύνοδο Κορυφής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ανέφερε η Σεούλ.

«Ο Κιμ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής δήλωσε ότι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας στους δημοσιογράφους.

Επίσης ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι θα καλέσει εμπειρογνώμονες από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να παρευρεθούν στο κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών της χώρας τον Μάιο.

Στη Σύνοδο Κορυφής, ο Κιμ δήλωσε ότι «θα κλείσει το χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο και θα καλέσει σύντομα εμπειρογνώμονες από την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να φανερώσουν τη διαδικασία στη διεθνή κοινότητα με έναν διαφανή τρόπο», τόνισε η νοτιοκορεατική προεδρία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέo σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News, ανέφερε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι «προετοιμασμένος» να «παρουσιάσει ένα σχέδιο» που θα συμβάλει στην αποπυρηνικοποίηση.

Ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι αναφερόταν σε μια «καλή συζήτηση» που είχε με τον Κιμ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πιονγκιάνγκ που είχε αρχικά μείνει μυστική.

Η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC αναμένεται να μεταδοθεί την Κυριακή και αποσπάσματα της μεταδόθηκαν χθες.

Σχετικά άρθρα