18.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο… κλέψας του κλέψαντος!

Ένας 63χρονος γνωστός αντικέρ του Κολωνακίου, που ήταν εκτιμητής έργων τέχνης και συνεργαζόταν με την ΕΛ.ΑΣ για να κάνει εκτιμήσεις σε κλεμμένα αντικείμενα, ήταν και ο ίδιος κλέφτης(!), αφού έκανε αντικατάσταση των αντικειμένων αξίας που του πήγαινε η αστυνομία και τα αντικαθιστούσε με «μαϊμούδες»!

Ο συγκεκριμένος αντικέρ παρέλαβε τα κοσμήματα από την υπόθεση με τους Γεωργιανούς ληστές με τα σίδερα, αλλά πιθανότατα και τη συμμορία των ρομά. Η αστυνομία είχε υπόνοιες πως ο συνεργάτης της κάτι δεν κάνει καλά και αντικαθιστά με φο μπιζού τα κοσμήματα, αλλά ακόμα και χρυσές λίρες.

Έτσι λοιπόν πήγαν στο Κολωνάκι πριν λίγες μέρες για να παραλάβουν τα κλεμμένα και διαπίστωσαν ότι οι λίρες ήταν περίπου σαν κι αυτές που βάζουμε στις… βασιλόπιτες και του πέρασαν χειροπέδες.

Με την πρόσφατη υπόθεση των Γεωργιανών, η αστυνομία του πήγε τα κλοπιμαία και επειδή τα αντικείμενα ήταν πολλά, τους ζήτησε να τα αφήσουν μία μέρα, έτσι ώστε να κάνει τη δουλειά του ήρεμα με σιγουριά. Που η δουλειά του ήταν να τα αντικαταστήσει με φο μπιζού. Οι αστυνομικοί έκαναν πως δέχθηκαν το δίκαιο του αιτήματος του εκτιμητή, ωστόσο επειδή τον είχαν ήδη υποπτευθεί, φρόντισαν να τα φωτογραφίσουν ένα προς ένα.
Έτσι όταν πήγαν να τα παραλάβουν, ήταν εμφανής η διαφορά των αυθεντικών από τις “μαϊμούδες” και ο κλέψας του κλέψαντος πιάστηκε στα πράσα…

Η αστυνομία είναι βέβαιη πως κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τα κλεμμένα της συμμορίας των Ρομά και ψάχνει να βρει το μέγεθος της απάτης.

Ο ίδιος ισχυρίσθηκε πως μπέρδεψε τις παρτίδες!

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος και αύριο οδηγηθεί στον ανακριτή.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα