13.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πέντε υπερόπλα που δεν έχεις ακούσει ποτέ

Η ιστορία είναι γεμάτη με παραδείγματα της ανθρώπινης ευφυΐας. Ο σχεδιασμός όπλων δεν αποτελεί εξαίρεση.

Κάποια μάλιστα είναι εντελώς άγνωστα και πραγματικά ξεχωριστά.

1. Η βόμβα νυχτερίδα

Αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ για χρήση κατά της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ότι λέει το όνομά της καθώς κάθε βόμβα θα περιείχε 40 νυχτερίδες, καθεμιά από τις οποίες θα ήταν δεμένη με μια μικρή βόμβα ναπάλμ και ένα χρονόμετρο.

bat_bomb_canister.jpg

2. Τα σκυλιά κατά των τανκς

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τους ναζί στην επικράτειά τους, οι Σοβιετικοί έδεναν τα σκυλιά με εκρηκτικά και τα εκπαίδευαν να τρέχουν κάτω από γερμανικές τανκς.

anti-tank-dog.jpg

3. Το σοβιετικό Ekranoplane

Μήκους 300 ποδιών, προοριζόταν να είναι ένα επαναστατικό μέσο μεταφοράς, μεγαλύτερο από οποιοδήποτε αεροπλάνο και πιο γρήγορα από οποιοδήποτε πλοίο. Ήταν επίσης ικανό να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές. Ποτέ όμως δεν μπήκε σε ευρεία παραγωγή και δεν χρησιμοποιήθηκε στη δράση.

soviet-unions-lun-class-ekranoplan.jpg

4. Πυρηνικό πυροβολικό

Τα συμβατικά πυρηνικά όπλα είναι ικανά να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις, αλλά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου προέκυψε η ιδέα μικρότερης ισχύος πυρηνικών όπλων τα οποία θα ξεκινούσαν από το έδαφος με στόχους στο πεδίο της μάχης.

nuclear-artillery.jpg

5. Πύραυλοι με οδηγούς περιστέρια

Αναπτύχθηκαν από τον ψυχολόγο, συμπεριφοριστή, συγγραφέα, εφευρέτη, και κοινωνικό φιλόσοφο B.F. Skinner. Το έργο δεν βρήκε ποτέ πρακτική εφαρμογή…

pigeon-missile-1.jpg

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα