15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πήγαν την διαφορά στήθους σε άλλο επίπεδο

Οι επιχειρηματίες έχουν σκεφτεί πάρα, μα πάρα πολλούς, τρόπους ώστε να αυξήσουν την πελατεία τους και τα κέρδη των μαγαζιών τους. Πλήθος ευφάνταστων ή μη διαφημίσεων κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σε τηλεοράσεις σε billboards. Άλλες είναι έξυπνες και τραβούν τον κόσμο μόνο και μόνο από την ιδέα ενώ άλλες είναι προσβλητικές σε σημείο που κερδίζουν φήμη λόγω του μότο «η κακή διαφήμιση, είναι και αυτή διαφήμιση».

Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν και οι ιθύνοντες εστιατορίου στην Κίνα οι οποίοι αποφάσισαν να επιβραβεύουν με έκπτωση τις πελάτισσες αναλόγως του μεγέθους του… στήθους τους.

Σύμφωνα με το France 24, το εν λόγω εστιατόριο, που βρίσκεται στην επαρχία Ζεγιάνγκ, ανάρτησε πριν λίγες μέρες ταμπέλα που ανέγραφε «όλη η πόλη ψάχνει για στήθη» μαζί με γυναικείους χαρακτήρες από τον διαδικτυακό video game «League of Legends». Κάθε χαρακτήρας έχει διαδοχικά μεγαλύτερο στήθος και διαφημίζεται μια διαφορετική έκπτωση ανάλογα με το μέγεθός του.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι η περιβόητη ταμπέλα αναφέρει πως όσες γυναίκες φορούν σουτιέν A θα πληρώνουν το 95% της τιμής του γεύματός τους, αυτές με Β το 85% κ.ο.κ., φτάνοντας μέχρι αυτές που φορούν G και θα καταβάλλουν μόνο το 35%.

Η ασυνήθιστη και άκρως σεξιστική έκπτωση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και διαμαρτυριών, καθώς δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι της πόλης που προσέφυγαν στις αρχές. Λίγες μέρες αργότερα, το εστιατόριο αναγκάστηκε να αποσύρει την ταμπέλα.

Ο μάνατζερ του καταστήματος δήλωσε στα κινεζικά ΜΜΕ ότι η αμφιλεγόμενη αυτή κίνηση βοήθησε να γίνει γνωστό το εστιατόριο, με τις γυναίκες πελάτισσες να αυξάνονται.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα