24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πήγε για μηχανή και βγήκε “κουρεμένος”

Θύμα διαδικτυακού απατεώνα έπεσε ένας 54χρονος από την Καβάλα, που πίστεψε ότι βρήκε ευκαιρία να αλλάξει μηχανή στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, όταν είδε μια αγγελία σε  ιστοσελίδα αγοραπωλησιών στην πώληση ενός κινητήρα αυτοκινήτου σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή.

Ο άτυχος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον άνθρωπο που είχε αναρτήσει την αγγελία και, αφού συμφώνησαν στην τιμή, εκείνος τον έπεισε να καταθέσει 600 ευρώ για την αγορά με ταχυδρομική επιταγή, πράγμα που έκανε στις 30 και 31 Μαΐου. Από τότε, όμως, η επικοινωνία τους διακόπηκε και, φυσικά, ουδέποτε παρέλαβε τον επίμαχο κινητήρα.

Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας στους οποίους το θύμα κατήγγειλε τι είχε συμβεί, οδήγησαν στην ταυτοποίηση ενός 32χρονου που έχει απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Η προανάκριση συνεχίζεται, για το ενδεχόμενο να έχει εξαπατήσει και άλλους ανυποψίαστους πολίτες.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα