15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παιδιά, κερνάει ο Ομπάμα!

Με ψωμάκια κανέλας πήρε… δυνάμεις ο Αμερικανός πρόεδρος για να περιοδεύσει στην Αλάσκα, εκμεταλλευόμενος μάλιστα και το γεγονός ότι δεν ήταν στο πλευρό του η σύζυγός του, Μισέλ, που θα τον «μάλωνε» για την διατροφική του  επιλογή.

Έκπληκτοι οι πελάτες του Snow City Cafe στο Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη στην Αλάσκα, είδαν τον Μπαράκ Ομπάμα, ντυμένο casual και φορώντας γυαλιά ηλίου να επισκέπτεται την καφετέρια για να κάνει ένα διάλειμμα αλλά και να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο του.

Μόλις οι πελάτες της καφετέριας αντίκρισαν τον Αμερικανό πρόεδρο, άρχισαν να πανηγυρίζουν, άλλοι έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι, άλλοι να τον αγκαλιάσουν και άλλοι άρχισαν να χειροκροτούν. Μετά από αρκετή σκέψη, ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε από τα γλυκά που είχε το κατάστημα τα ψωμάκια κανέλας. Και μάλιστα,  πήρε αρκετά για να είναι σίγουρος ότι θα φθάσουν για όλα τα μέλη της συνοδείας του. Όταν οι υπάλληλοι ρώτησαν τον Αμερικανό πρόεδρο πόσα ψωμάκια κανέλας θέλει, αυτός απάντησε θέλοντας να δείξει πόσο γαλαντόμος είναι: Εσείς πόσα έχετε; Θα τα πάρω όλα…».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα φθάσουν για όλα τα μέλη της συνοδείας του, γι’ αυτό τα αγόρασε όλα, σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνοντας  ότι ο Ομπάμα πρόσφερε ψωμάκια κανέλας και στους δημοσιογράφους.

Το ταξίδι του Ομπάμα στην Αλάσκα είναι το πρώτο Αμερικανού προέδρου στην περιοχή και,  σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι επικεντρωμένο στην υπερθέρμανση του πλανήτη και τις επιπτώσεις της. Η επίσκεψη του Ομπάμα στην Αλάσκα πραγματοποιείται τρεις μήνες πριν από τη διάσκεψη στο Παρίσι, στόχος της οποίας είναι η επίτευξη διεθνούς συμφωνίας για τη μείωση κατά δύο βαθμούς της αύξησης της θερμοκρασίας.

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα