12.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πανικός στην Eurodisney!

Σε κατάσταση συναγερμού είναι το Παρίσι καθώς τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα 24ωρα φαίνεται πως έχουν αφήσει πολύ βαθιά σημάδια σε όλους τους Γάλλους, σε αρχές και πολίτες.

Νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου επικράτησε πανικός στη γαλλική πρωτέυουσα καθώς διακινήθηκαν πληροφορίες που ήθελαν εντός του θεματικού πάρκου της EuroDisney να κυκλοφορεί ένας ελεύθερος σκοπευτής. Κατά άλλες πληροφορίες είχε τοποθετηθεί και βόμβα στο πάρκο. Οι αρχές αμέσως εκκένωσαν την ευρύτερη περιοχή ενώ ταυτόχρονα έσπευδαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο όπου μια νεαρή γυναίκα, εμφανώς σε κατάσταση υστερίας, είχε βγει στο παράθυρο του δωματίου της και φώναζε πως είναι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του έτερου τρομοκράτη που σκόρπισε τον τρόμο σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, την ίδια ώρα που τα αδέλφια Κουασί έπεφταν νεκρά μετά την καταδίωξη δεκάδων χιλιάδων αστυνομικών.

 

Οι ώρες του τρόμου συνεχίστηκαν όμως και νωρίς το απόγευμα όταν το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επισήμως πως στο Παρίσι αποσπώνται από περιφερειακές μονάδες επιπλέον 1.100 στρατιώτες, προκειμένου να συνδράμουν την αστυνομία στη διατήρηση της ασφάλειας στη γαλλική πρωτεύουσα. Παράλληλα με αυτή την ανακοίνωση όμως γαλλικά ενημερωτικά sites αναρτούσαν είδηση για επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σε εβραϊκή Συναγωγή στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού, έπειτα από πληροφορίες πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί έξω από τον συγκεκριμένο χώρο λατρείας. Τελικά, όπως αποδείχθηκε επρόκειτο απλώς για κροτίδες.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα