21.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραδοχή Σόιμπλε για το Grexit!

Απόλυτα δικαιωμένος για τα αποτελέσματα των επίπονων μεταρρυθμίσεων που απαιτούσε από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο δηλώνει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των επιλογών του, σε συνέντευξή του στους Financial Times, τονίζοντας ότι ποτέ δεν είχε στόχο την επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αντίθετα ότι «ήταν πάντα από την πλευρά όσων επιθυμούσαν λύσεις», ενώ ανέφερε ότι η προσέγγισή του ήταν πάντα σταθερή, εποικοδομητική και δίκαιη.

«Θα επιχειρηματολογούσα, με μεγαλύτερη πυγμή πλέον, μετά από οκτώ χρόνια, ότι αυτή η πολιτική γεννά περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη από οποιαδήποτε άλλη», τόνισε ο 75χρονος Γερμανός πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως ότι πρωτοστάτησε στη συζήτηση για προσωρινή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, όμως η χώρα μας ήταν ανένδοτη σε τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν των μεταρρυθμίσεων, παρά το πολιτικό κόστος που είχε για την κυβέρνηση στην Αθήνα.

Αναφέρθηκε δε και στην αντιπάθεια που αντιμετωπίζει από τους Έλληνες, τονίζοντας ότι μόνο κάποιοι νιώθουν έτσι γι’ αυτόν, ενώ άφησε αιχμές για τους Έλληνες πολιτικούς: «Θα έπρεπε να ρωτήσετε τους Έλληνες τι εικόνα έχουν για τους ηγέτες τους».

Τέλος, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρωτοσέλιδο πορτογαλικής εφημερίδας, όταν έγινε γνωστή η αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας: «Έγραψαν, πάνω κάτω, ‘Βόλφγκανγκ, σε συγχωρούμε, σε παρακαλούμε μείνε’. Ήταν αρκετά συγκινητικό».

Πηγή: protothema.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα