23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πεινούσα και ήμουν άνεργος γι’ αυτό κατάπια 58 μπάλες ηρωίνης, λέει τώρα ο «Πίου»

Προφυλακιστέος κρίθηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Τζόελ Ανιίνο Ιζόνα, ο «Πίου» της γνωστής τηλεοπτικής διαφήμισης, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν εντοπίστηκε να έχει καταπιεί 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.285 γραμμαρίων.

«Τα τελευταία χρόνια δεν έχω δουλειά και περνάω δύσκολα αφού δεν έχω να φάω και να πληρώσω το ενοίκιό μου για μένα και την οικογένεια μου» φέρεται να ανέφερε στην απολογία του ο 37χρονος.

Ο Τζόελ, ο οποίος μένει μόνιμα στην Ελλάδα τουλάχιστον 15 χρονια, υποστήριξε ότι δέχθηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει μολονότι ο ίδιος ούτε χρήστης είναι, ούτε και γνωρίζει από αυτά.

«Πριν λίγο καιρό κάποιος γνωστός από την Νιγηρία με πήρε τηλέφωνο και μου πρότεινε να μεταφέρω ναρκωτικά μέσα στο στομάχι μου από την Ουγκάντα και ότι για την μεταφορά θα μου έδινε 3.000 ευρω. Αφού αρχικά αρνήθηκα, στη συνέχεια και έπειτα από σκέψη και λόγω της δύσκολης κατάστασης μου, δέχτηκα» συμπλήρωσε.

Αφού ο Τζόελ δέχτηκε και επικοινώνησε με τον φίλο του τότε εκείνος του έστειλε χρήματα για να ταξιδέψει και να τον βρει.

«Μου έστειλε 1.500 ευρώ για εισιτήρια. Πριν δέκα μέρες περίπου αναχώρησα για Ουγκάντα όπου με παρέλαβε ένας Πακιστανός εκ μέρους του γνωστού μου από την Νιγηρία, με οδήγησε σε κάποιο ξενοδοχείο και την τελευταία βραδιά πριν αναχωρήσω μου έφερε τα ναρκωτικά, τα οποία και κατάπια» είπε.

«Ερχόμενος στην Αθήνα αεροπορικώς με σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο κατά τον οποίο δεν βρέθηκε κάτι. Όταν με ρώτησαν εάν μεταφέρω ναρκωτικά τους απάντησα “ναι” και δέχτηκα να πάω στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστώ» τόνισε ο 37χρονος Νιγηριανός.

Στο νοσοκομείο του έβγαλαν ακτινογραφία στην οποία φάνηκαν καθαρά οι 58 κάψουλες με την ναρκωτική ουσία που βρισκόταν στο στομάχι του σηματοδώντας και το τέλος του ταξιδίου του «Πίου».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Τζόελ Ανιίνο Ιζόνα, Δημήτρη Γκαβέλα, ο πελάτης του θα κρατηθεί προσωρινά μέχρι να κλείσει η δικογραφία της υπόθεσης μιας και οι έρευνες συνεχίζονται για να εξεταστεί η συμμετοχή και τρίτων προσώπων.

Ωστόσο στις δηλώσεις του ο κ. Γκαβέλας τόνισε πως ο Τζόελ έχει αρκετά ελαφρυντικά τα οποία πιστεύει ότι θα αναγνωριστούν στη δική, όταν αυτή οριστεί.

«Μετά την απολογία του ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση. Βεβαίως αντελήφθη και η κυρία ανακρίτρια και η κυρία εισαγγελεύς ότι δεν πρόκειται για αυτές τις αντικοινωνικές περιπτώσεις ενός εμπόρου ναρκωτικών πλην όμως το είδος της ναρκωτικής ουσίας και ποσότητα που μετέφερε, έστω και για πρώτη φορά και τελευταία φορά στη ζωή του, είναι τέτοιες που τον οδήγησαν στην φυλακή. Αναμένουμε την αναγνώριση αρκετών ελαφρυντικών περιστάσεων στην ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο»

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα