17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πετούσαν ψυγεία από ταράτσες (video)

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στην περιοχή του Εξαρχείων, ύστερα από το τέλος της πορείας μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πιλότοι και τεχνικοί μετέδιδαν από αέρος στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ σκηνές που δεν είχαν ξαναδεί: Ταράτσες πολυκατοικιών γεμάτες νεαρούς που «εργάζονταν» πυρετωδώς. Έφτιαχναν μολότοφ, έσπαγαν μάρμαρα, σήκωναν ψυγεία. Σκοπός τους να εκτοξεύσουν το «υλικό» αυτό κάτω, όπου επιχειρούσαν άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Το νέο… επιχειρησιακό σχέδιο των κουκουλοφόρων έχει προκαλέσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έντονη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. που ήδη αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του καινούργιου αυτού φαινομένου. Ενδεικτικό είναι ότι ένα παλιό ψυγείο που εκτοξεύτηκε από ταράτσα έπεσε λίγα εκατοστά μακριά από άνθρωπο που περπατούσε από κάτω, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων σημειώθηκαν οι περισσότεροι τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.

Όπως έγραψε χθες η HuffPost Greece το σχέδιο των κουκουλοφόρων είχε ως εξής: «Είχαν ανοίξει τις πόρτες των πολυκατοικιών. Έβαλαν πέτρες στις πόρτες εισόδου για να μην κλείνουν. Έμπαινε όποιος ήθελε και ανέβαινε στις ταράτσες. Μιλάμε για εκατοντάδες άτομα. Πολλές από αυτές τις ταράτσες συγκοινωνούν μεταξύ τους. Εκεί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα, να φτιάχνουν μολότοφ και να τα εκτοξεύουν κάτω. Οι άνδρες της ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ δεν ήξεραν πώς να καλυφθούν. Κάποια στιγμή αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία γιατί σίγουρα θα είχαμε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα