15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε 8χρονα!

Το νέο πρόγραμμα του νορβηγικού κρατικού καναλιού NRK ονομάζεται “Εφηβεία” και σκοπό έχει να εκπαιδεύσει σεξουαλικά παιδιά από οκτώ ετών.

Στο νέο αυτό πρόγραμμα που έχει προκαλέσει ποίκιλες αντιδράσεις, τα παιδιά μαθαίνουν ανατομία σε γυμνές πλαστικές κούκλες, σε διαγράμματα γυμνών ανθρώπων, αλλά και με την προβολή βίντεο διδάσκονται πώς να φιλιούνται στο στόμα.

“Θα είχαμε προδώσει τη σειρά μας για την εφηβεία, αν δεν είχαμε αγγίξει θέματα όπως το σεξ και ο αυνανισμός” αναφέρει η παρουσιάστρια Line Jansrud, η οποία είναι έγκυος και σκοπεύει να μεταδώσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ακόμα και την γέννηση του παιδιού της.

Στην φωτογραφία βλέπετε καρέ από το βίντεο της Jansrud στο Youtube, όπου παρουσιάζει πως μπορεί να αφήσει κανείς σημάδι από φιλί.

norway_2.JPG.pagespeed.ce.TqEJbD2iB1

Αλλά και το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία Newton, παρουσιάζει της αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα κατά την διαδικασία της ενηλικίωσης.

Παρόμοια προγράμματα υπάρχουν στη νορβηγική τηλεόραση από τη δεκαετία του ’80 όμως ποτέ δεν έφτασαν σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Άλλο βίντεο αναφέρεται στην σωστή χρήση του προφυλακτικού.

norway_4.JPG.pagespeed.ce.9fssEIoYUc

“Προσπαθήσαμε να δείξουμε αληθινά σώματα, αλλά έως τώρα αυτό δεν κατέστη δυνατό”, αναφέρει η Jansrud.

Μάλιστα σε ένα από τα επεισόδια της σειράς η 29χρονη νοικοκυρά με την βοήθεια πλαστικών ομοιωμάτων περιγράφει πως πρέπει να κινείται το αγόρι κατά την διάρκεια του σεξ.

Είναι κοινός τόπος στη Νορβηγία να συζητείται από την παιδική ηλικία ανοιχτά το θέμα του σεξ, ενώ τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την ίντερνετ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 0κτώ έως 12 ετών και παρά το ότι η νορβηγική κοινωνία θεωρείται “ανοιχτόμυαλη”, η σειρά απαγορεύτηκε στα σχολεία. Την ίδια ώρα και το Facebook απομάκρυνε τα συγκεκριμένα επεισόδια από την σελίδα του NRK μετά την εμφάνιση στην κεντρική φωτογραφία ενός γυμνού μοντέλου.

Πάντως σε γενικές γραμμές οι Νορβηγοί δέχτηκαν την σειρά χωρίς πολλές διαμαρτυρίες, ενώ στη Σουηδία έγινε viral το καρτούν Willie and Twinkle, ένα άλλο παιδικό πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα