14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πωλείται ο ΟΣΕ με 1 ευρώ!

Στην κλειστή συνάντηση με παράγοντες του Σίτι στο Λονδίνο βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δεν απέκλεισε να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΣΕ ακόμη και έναντι… ενός ευρώ, αρκεί να δοθούν εγγυήσεις για έργα.

Συγκεκριμένα, και όπως ανέφερε ο ανταποκριτής για την τηλεόραση του Σκάι στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και ο ανταποκριτής του Ant1, μεταξύ των πολλών ερωτήσεων που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών ήταν και αυτές περί των προθέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. «Δεν είμαστε δογματικοί», απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο απέκλεισε τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Ενέργειας, ενώ για τον ΟΣΕ είπε, ότι ως ζημιογόνο θα τον πουλούσε και έναντι ενός ευρώ, αν δίνονταν εγγυήσεις για έργα.

Για ακόμα μία φορά υπογράμμισε πως δεν θα γίνει διαπραγμάτευση με την τρόικα υπό το παρόν σχήμα της, αλλά με τους επιμέρους θεσμούς.

Οι απόψεις για την αίσθηση που άφησε η ενημέρωση από τον κ. Βαρουφάκη στα στελέχη του Σίτι διίστανται. Η στάση ορισμένων εκ των παρισταμένων περιγράφηκε από ανθρώπους που βρίσκονταν εντός της αίθουσας ως «επιφυλακτική». Κάποιοι επίσης φέρονται να απέρριψαν τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη σχολιάζοντας ότι δύσκολα θα γίνονταν αποδεκτές από τους εταίρους και πιστωτές, ενώ από την άλλη πλευρά, παρόντες περιέγραψαν μία θετική υποδοχή στα λεγόμενα του υπουργού, κάνοντας λόγο για «ανακούφιση» από το γεγονός ότι η κυβέρνηση πιέζει για την αναδιάρθρωση χρεών προς τους επίσημους και όχι τους ιδιώτες πιστωτές.

πηγή: protothema.gr

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα