18.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πόλεμος χούλιγκαν στην Αθήνα!

Mε αφορμή τους πυροβολισμούς στο Παγκράτι ιστοσελίδα θυμίζει τα πρόσφατα περιστατικά με τον πόλεμο των οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που σύντομα θα οδηγήσει σε θύματα!

Το ντέρμπι των «αιωνίων» για την πρεμιέρα της Α1 του μπάσκετ είναι προγραμματισμένο για σήμερα και κάποιοι μπορεί να λένε «ευτυχώς» που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ειδικά μετά τα τελευταία περιστατικά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Η αρχή στην Αθήνα…

Όπως φαίνεται όλα ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν βίαια επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έξω από τον Άρειο Πάγο, αμέσως μετά την είσοδο στο κτίριο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστου Παππά, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελ. Ζαρούλια.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σύγκρουση οπαδών της Χρυσής Αυγής με κουκουλοφόρους, από τη ΓΑΔΑ διαρρέεται ότι οι δύο ομάδες αποτελούνταν από οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων με μαύρα ρούχα και κράνη στα χέρια, συγκρούστηκε με ομάδα ατόμων που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο. Ακολούθησε πετροπόλεμος ο οποίος διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και επεκτάθηκε στο δρόμο πίσω από το Εφετείο.

Αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, απώθησε μέρος της ομάδας, η οποία διέφυγε προς το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

… η συνέχεια στο Μεσολόγγι

Το ίδιο βράδυ (της 27ης Σεπτεμβρίου) έγιναν επεισόδια στο Μεσολόγγι με έναν 23χρονο οπαδό να χαροπαλεύει. Ο νεαρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, αφού τραυματίστηκε σε επεισόδια στο Μεσολόγγι ανάμεσα σε οπαδούς των «αιωνίων»!

Τα νέα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έχουν φέρει έναν 23χρονο οπαδό να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο του Ρίο. Ο νεαρός έχει χτυπηθεί πιθανότατα από πέτρα στο κεφάλι, χειρουργήθηκε και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά τα επεισόδια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας το μεσημέρι της Παρασκευής, οπαδοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού συγκρούστηκαν στο Μεσολόγγι, λίγη ώρα πριν το φιλικό παιχνίδι της ομάδας βόλεϊ του «τριφυλλιού». Τοπικά μέσα ανέφεραν πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν περίπου 150, αρκετοί από αυτούς από άλλες περιοχές.

Περίπου 10 με 15 οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκονταν στην ταράτσα του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του συνδέσμου. Πετροπόλεμος, ρίψη φωτοβολίδων, καδρόνια και άλλα αντικείμενα εκτοξεύθηκαν μεταξύ των οπαδών. Η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές.

Βόμβα στα Πετράλωνα

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου υπήρξε έκρηξη βόμβας σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα σε γραφεία Συνδέσμου του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, στη διασταύρωση των οδών Αλκίφρονος και Κειριαδών τα Πετράλωνα.

Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ από την έκρηξη, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και κατοικίες, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε υπήρξαν ζημιές σε ακτίνα 600 μέτρων από το ωστικό κύμα, ενώ θραύσματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκαν σε απόσταση 300 μέτρων. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα πριν από την έκρηξη και από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες ή θύματα.

Φήμες για ραντεβού και κεκλεισμένων

Στις 10 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός έπαιζε για το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια και ο Βασιλης Παπαθεοδώρου στο twitter και στο @fullgazzia έγραψε για το φημολογούμενο ραντεβού οπαδών των «αιωνίων».

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν να παίξουν στο ΣΕΦ, αλλά δε γινόταν και τελικά αφού αρχικά ήταν να δουν τον αγώνα μόνο οι κάτοχοι των διαρκείας του Ηλυσιακού, λίγο πριν το τζάμπολ αποφασίστηκε ο αγώνας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Πυροβολισμοί στο Παγκράτι!

Το ραντεβού στα Ιλίσια δεν έγινε, όμως, μόλις χθες (13 Οκτωβρίου) ξέσπασε καυγάς οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε νυχτερινό μαγαζί του Παγκρατίου. Αποτέλεσμα; Πυροβολισμοί και ένας τραυματίας.

Ο 23χρονος που μεταφέρθηκε στο «Γεννηματάς» είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυροβολισμούς, οι οποίοι φέρεται να «έπεσαν» ανάμεσα σε θαμώνες του μαγαζιού στη Λεωφόρο Υμηττού στο Παγκράτι!

Σύμφωνα με την αστυνομία, οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν στο μαζί προκειμένου να συγκρουστούν με αυτούς του Ολυμπιακού από την περιοχή.

«Αδέσποτη» σφαίρα και σύλληψη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία της διένεξης ήταν οπαδική κόντρα ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ ο τραυματίας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δεν συμμετείχε στη σύγκρουση… ήταν εργαζόμενος και τον βρήκε «αδέσποτη» σφαίρα.

Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής μαζί με την υποδιεύθυνση για εγκλήματα βίας σε αθλητικούς χώρους και ήδη έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Τελικά, η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του δράστη που πυροβόλησε τον 23χρονο.

Το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής σε συνεργασία με το τμήμα αθλητικής βίας έχουν εξαπολύσει κυνηγητό κατά του δράση, για τον οποίο πιστεύουν ότι είναι επίσης αλβανικής καταγωγής και γνωστός στους οπαδικούς κύκλους. Από την αρχή έγιναν προσαγωγές, ενώ στο σημείο βρέθηκε και μία ταυτότητα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα